Одржан четврти састанак скупштине станара

Данас, 12.10.2014. у 10h, је одржан четврти састанак скупштине станара. На састанку су присуствовали станари и председник скупштине станара за ламеле 4 и 5, Марко Петковић из агенције “Home011″.

Следеће теме су биле актуелне на састанку као и питања која су поново постављена Арамонт-у:

Спровођење СББ кабловског провајдера у ламеле 4 и 5.
Марко П. је добио информацију од Арамонта да инвеститор нема никакву уговорну обавезу са Tелеком-ом око приступања других провајдера и да слободно можемо, ми као станари, ако се већински сложимо, да одобримо СББ-у приступ зградама. Услов је само да се не прокопава кроз комплекс него да иду око комплекса до наших ламела 4 и 5. У понедељак 13.10.2014. ће доћи екипа из СББ-а да види које су техничке могућности за заобилажење комплекса. СББ је навео да не би бушио по згради већ би искористио постојеће инсталације, једино ће до гаража обезбедити инсталације и поставити свој орман.

Улична расвета испред ламела 4 и 5.
По речима Дариа (из Арамонт-а), инвеститори ће платити извођачима радова у току октобра месеца да се поставе ова осветљења испред ламела 4 и 5.

Паркирање испред ламела 4 и 5.
Арамонт је навео да паркирање испред ламела 4 и 5 није дозвољено и инвеститор неће уцртавати паркинг обележја у овом случају као и да неће правити додатна паркинг места. Навели су да је тренутни слободан паркинг испред ламела које гледају ка Дунаву. Навели су да простор иза ограде, где је тротоар (где таксиста паркира своја возила), није у њиховом власништву и да немају никакво овлашћење над истим. Марко П. је навео да ће да пошаље још један захтев инспекцији у вези постављања „гумених“ барикада на тротоару за паркирање од стране таксисте.

Пошто завршетак радова, у ламелама 4 и 5, није деловало реалано да буде до 01.11.2014. поново је постављено исто питање.
Одговор од Арамонта гласи да би они требали да изађу до 01.11.2014. привремено, док се не организују за додатне радове.

Улазна врата од ламела 4 и 5.
Арамонт је организовао да дође бравар у понедељак 13.10.2014. да реши проблем са улазним вратима.

Чишћење улаза ламела 4 и 5.
Арамонт је јуче 11.10.2014. организовао чишћење улаза у ламели 5 а данас 12.10.2014. је очишћен и улаз у ламели 4, о њиховом трошку.

Застакљивање тераса.
Арамонт се изјаснио да није дао дозволу за застакљивање тераса и да се слободно обратимо надлежним инспекцијама. Марко П. је јуче 11.10.2014. послао захтев Грађевинској инспекцији општине палилула и Комуналној инспекцији. Потребно је да сачекамо 7 дана како би они изашли на терен и утврдили ко је поставио конструкцију и да би одредили рок да се то сруши о трошку прекршиоца.

Заједничка струја и вода.
Дарио је навео да су тренутна дуговања, заједничке потрошње за струју, у оквиру од два месеца око 100 000 дин. и да није проблем да овај износ инвеститор измири. Он ће обавестити Марка П. када можемо, ми као станари, да се пријавимо за заједничку струју и воду.

Окапнице на последњем спрату ламела 4 и 5.
Шеки (из Арамонт-а) је навео да су решили проблем са окапницама, да „оне више не улазе ка унутра него ка споља“. Када буде поново кишних дана направиће обилазак да виде да ли се јавља поново неки проблем.

Проблеми са интерфоном у ламелама 4 и 5.
Фирма која је уградила интерфоне више не постоји тако да Арамонт тренутно тражи другог извођача како би решили проблеме оправке које су још увек под гаранцијом.

Додатни контејнери за ђубре.
У понедељак 13.10.2014. ујутру ће се одржати састанак коме ће присуствовати техничари градске чистоће, Арамонт и Марко П. како би се утврдила локација за нове контејнере, период чишћења и пражњења истих. Контејнери су већ плаћени.

Проблем воде коју комшија испумпава из куће поред зграде.
Марко П. је послао допис комуналној инспекцији.

Чишћење улаза од стране агенције „City facility“.
Скупљени су папири како би се обезбедило плаћање од стране Арамонт-а и у оптицају је прикупљање потписа од стране станара.

Сијалице у улазима.
Марко П. је забележио примедбе о мењању сијалица у улазима и навео да ће ово питање бити решено у наредним данима. Ако су пропустили поједине замене, потребно их је контактирати директно.

Рачуни за струју за потрошњу по стану.
Ако се нисте до сада пријавили, проверите са Арамонтом да ли су предали ваше папире ЕДБ-у након чега је потребно отићи у Војводе Драгомира бр.22 (проверити адресу сходно њиховим изменама) ради потписивања уговора. Потребно је и да проверите да ли постоје претходни дугови који су остварени пре усељења у станове, како би их измирили на време (поједини станари су навели да су им долазили црвени рачуни као опомене пред искључење без претходно добијених рачуна о тим потрошњама).

Дискутовано је о укњижавању станова и дешавањима која су у оптицају. (пошто постоје неке недоумице, ако неко зна да образложи данашњи разговор у вези ове теме нека слободно пошаље како би објавили овде)

Предложено је да се поставе огласне табле у улазе ламела 4 и 5.

Предложено је да се сандучићи преместе на супротан зид у улазу ламеле 5 због слабе доступности прекидача за светло.

Предложено је да се најавимо Арамонт-у да у суботу 18.10.2014 око 10ч. желимо да присуствујемо у њиховим просторијама како би нам њихова техничка лица дала конкретне одговоре на поједина питања.

Следећи састанак је заказан за суботу 18.10.2014 у 10ч.

Ако је нешто пропуштено или грешком написано, молим Вас да наведете доле у коментарима или на форуму (клик овде).

Objavio obi

Administrator ovog sajta. Sva pitanja koja imate vezana za ovaj sajt možete uputiti putem privatne poruke. Naravno i sve sugestije koje imate vezane za poboljšanje komunikacije u našem kompleksu su dobrodošle.

Takođe pogledajte

Uskoro BIG Fashion Park sa novom stambenom, komercijalnom i poslovnom zonom

Direktor BIG CEE Srbija Robert Yahav najavio je da će tržni centar BIG Fashion Beograd …

Učlani se
Obeveštenje za
guest

6 Komentari
Inline Feedbacks
Prikažite sve komentare
Bora

UKNJIZAVANJE STANOVA Bilo bi dobro da ovo pitanje obavezno postavite na sledecem skupu stanara predstavniku ARAMONTa i vidite sta cete kao odgovor dobiti. Da bi se stanovi mogli uknjiziti prvo se trebaju obaviti neki drugi veoma vazni poslovi za koje je ARAMONT odgovoran: 1. Tehnicki prijem zgrade 2. Upotrebna dozvola zgrade. Ove dve stavke su u stvari trebale biti odradjene pre nego bilo kakvo useljavanje jer je to potvda da je zgrada stvarno bezbedna i spremna za useljenje/zivot u njoj. Vi ste se eto vec uselili a da zgrada nije prosla kroz tehnicki pregled/prijem. Na tehnicki prijem i izdavanje upotrebne… Pročitaj više »

Bojan

planiram da kupim dvoiposoban stan u Vasim zgradama ali vidim da svuda isti problemi.zanima me kako ste zadovoljni samim stanovima,da li je kvalitetna gradnja,materijali itd:) zanima me jos koliko moze sad da se nadje kvadrat kod Vas i da li svaki stan ima obezbedjen parking ako ne koliko je garazno mesto.hvala unapred:)

Bojan

procitao sam vecinu ali me ipet zanima cena.cujem da ima ljudi koji su dobili stanove pa moze da se nadje kvadrat i za 1100e jer za 1200-1200e moze da se nadje bolja lokacija stana.jos me zanima da li povracaj pdv-a ima i ako se ne kupi stan od investitora tj.firme nego i od fizickog lica

6
0
Možete ostaviti komentar u vezi ove objave.x