Петиција да се урбанистичко уређење Аде Хује, као и увођење текуће воде у рукавац, прогласи као пројекат од националног значаја

Одређен број станара Дунавских Тераса се сложио да је ова петиција од великог значаја за очување животне средине овог краја као и допринос еко систему остатку града.

“Петиција да се урбанистичко уређење Аде Хује, као и увођење текуће воде у рукавац, прогласи као пројекат од националног значаја.

АДА ХУЈА представља ‘драгуљ’ не само Градске општине Палилула, већ целог Београда. Да би полуострво постало део града којим ћемо се сви поносити неопходно је да се у загађени рукавац уведе текућа вода из Дунава, што мора бити планирано кроз измене и допуне генералног плана града Београда, односно Плана генералне регулације за овај део Градске општине Палилула. Након периода у коме је доминирало неконтролисано насипање шутом и отпадом, које је спречено управо напорима Градске општине Палилула, доминантан проблем представља чињеница да се у рукавац излива градска канализација, тако да отпадне воде угрожавају еко систем, а Дунав не протиче кроз рукавац, који је закрчен.

Проглашавање пројекта санације АДА ХУЈЕ за пројекат од националног значаја, што је у надлежности Владе Републике Србије, значајно би олакшало целокупну процедуру. Петицију ћемо предати и Националном одбору за инвестиције Владе Србије.”

Како би учествовали у петицији, свуците овај документ (клик овде), одштампајте, попуните празне рубрике и поднесите Градској општини Палилула (тачне инструкције подношења овог документа ћемо објавити овде чим добијемо тачне информације од општине Палилула).

Према задњим информацијама, Милена Марковић, из Градске општине Палилула, се бави овим предметом и навела је да су тек започели ову акцију. После Нове године планирају да се организују око прикупљања потписа да ли прикупљањем потписа од председника скупштине станара или да се иде од врата до врата. Више информација после Нове године.

Objavio obi

Administrator ovog sajta. Sva pitanja koja imate vezana za ovaj sajt možete uputiti putem privatne poruke. Naravno i sve sugestije koje imate vezane za poboljšanje komunikacije u našem kompleksu su dobrodošle.

Takođe pogledajte

Uskoro BIG Fashion Park sa novom stambenom, komercijalnom i poslovnom zonom

Direktor BIG CEE Srbija Robert Yahav najavio je da će tržni centar BIG Fashion Beograd …

Učlani se
Obeveštenje za
guest

5 Komentari
Inline Feedbacks
Prikažite sve komentare
Milos

dajte nam neki mail, fax, adresu gde bi direktno slaili potpisane peticije

Denis Mirkovic

Jel ima novih informacija po ovom pitanju?

rada

Da li ima novih informacija po piyanju uređenja Ade Huje ?

5
0
Možete ostaviti komentar u vezi ove objave.x