Česta pitanja

Ovde ćemo gledati da odgovorimo na česta pitanja za koja imamo odgovore.

Kako Vam se čini život na Dunavskim Terasama?

Na ovo pitanje svako ima različite odgovore tako da Vam preporučujemo da posetite forum temu koja se bavi ovim pitanjima. Detaljniju sliku će te steći obilaženjem stranice za vesti i kompletnog foruma.

Zainteresovani smo za stan, koja je cena kvadrata?

Inicijalna cena je bila 1350€ + PDV. Cena inače varira od pozicije stanova, načinu plaćanja i opšteg dogovora između Vas i investitora.

Pošto često dobijamo ovo pitanje, dužni smo da skrenemo pažnju da se cene menjaju i da je najbolje da stupite direktno u kontakt sa investitorom (klik ovde).

Hteli bismo da oformimo skupštinu stanara, šta raditi?

Preporučujemo da prvo stupite u kontakt sa investitorom (ako je još uvek vlasnik većeg broja stanova u lameli) kako bi organizovali prvi skup stanara i dogovorili se da li se isplati plaćati neku agenciju ili angažovati stanara da Vas predstavlja po pravnim i drugim pitanjima održavanja lamele. Imamo stanare koji su se odlučili da zastupaju i ostale zgrade u kompleksu (za više informacija kontaktirajte nas putem kontakt forme). Nakon izbora predsednika skupštine stanara za Vašu lamelu bilo bi dobro da stupite u kontakt direktno sa nama, putem kontakt forme na ovom sajtu, kako bi uspostavili bolju saradnju između stanara, u sklopu ovog kompleksa.

Zašto ne dobijamo račune za struju?

Ako ste se uselili u nov stan, bez prethodnog vlasnika, investitor mora prvo da Vas prijavi, nakon čega je potrebno da odete da potpišete ugovor kod EDB-a, kako navodi član foruma Krgovic. Nova adresa za prijavu je na šalterima 16, 17 i 18 u Masarikovoj br. 3. Potrebno je da proverite da li postoje prethodni dugovi koji su ostvareni pre useljenja u stanove, kako bi ih izmirili na vreme.

Kako funkcioniše grejanje? Gde da prijavim problem sa grejanjem?

U kompleksu trenutno koristimo sistem grejanja po utrošku. Brunata je firma koja vrši merenje i raspodelu potrošnje po našim zgradama i isporučuje obračune infostanu. Problema sa curenjem instalacije prijavite trenutno investitoru, a probleme sa obračunom prijavite Brunati.

Ovde možete da vidite informacije o održanom sastanku sa Brunatom
Ovde imate poreporuke i objašnjenja o grejanju po utrošku
Ovde možete naći objašnjenje načina obračunavanja grejanja po utrošku u našem kompleksu

Koje kablovske i internet operatere imate u kompleksu?

Trenutno imamo SBB i Telekom kao glavne provajdere. Telekom nudi IPTV za televiziju i ADSL (bilo koji provajder koji nudi ADSL internet usluge). U kompleksu možete koristiti Telekomov Mega BOX 4 paket (internet pri većim brzinama 50/2Mbit/s, pogledajte opis usluge ovde). SBB je sproveo optiku do kompleksa i imamo mogućnost da, pored digitalnih paketa, koristimo i Fiber pakete (SBB je ukinuo Fiber pakete za sve lamele u Dunavskim terasama). Doduše SBB TV može da se prati i sa ostalih provajdera jer imaju u ponudi D3i paket gde možete, sa bilo kog internet provajdera, pratiti njihove kanale, kako navodi član foruma Branko. WiFi internet je isto moguć kod pojedinih provajdera.

Zašto ste napravili ovaj sajt?

Sajt je napravljen u nadi da će pomoći trenutnim i budućim stanarima ovog kompleksa da komuniciraju međusobno i prodiskutuju o temama vezanim za životno okruženje ovog mesta.

Zašto ORG domen?

Nema specifičnog razloga. Zajednica stanara je nešto najpribližnije jednoj organizaciji tako da je najprikladnije bilo uzeti ORG kao domen, pored toga što su ostali, slični, bili zauzeti… 

Ako mislite da neki odgovori nisu adekvatni za pojedina pitanja ili su zastereli molim Vas da navedete to kao komentar ispod ili putem kontakt forme.

Učlani se
Obeveštenje za
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
Prikažite sve komentare
0
Možete ostaviti komentar u vezi ove objave.x