L4-XXII Održan dvadesetdrugi sastanak skupštine stanara ulaza 1i

29.10.2017. sa početkom u 17:00 je održan dvadesetdrugi sastanak skupštine stanara. Sastanak je održan u ulazu 1I. Na sastanku su prisustvovali stanari iz ulaza 1I i upravnik zgrade Milan Krgović.

Sledeće teme su bile aktuelne:

Konstituisanje stambene zajednice

Po novom zakonu potrebno je da se prijavi nova stambena zajednica i tim povodom je postavljeno pitanje da li je neko od stanara zainteresovan da obavlja dužnost upravnika zgrade. Niko se od prisutnih stanara nije javio i samim tim je Milan Krgović ostao na položaju upravnika zgrade.

Prisutni su potpisali saglasnost u tri primerka.

Fond zgrade

Po novom zakonu će svi stanari morati redovno da uplaćuju, na mesečnom nivou, dogovorenu sumu u fond zgrade. Minimalac će biti definisan zakonom, a stanari će moći da dogovore veću sumu ukoliko bude bilo potrebe za tim. Kada se donese odluka, biće otvoren žiro račun zgrade. Na ovaj račun će se vršiti uplate za fond zgrade svakog meseca za tekući mesec.

Parking za bicikle (ukupno 10 mesta)

Potrebno je obnoviti zakup za pojedinačno parking mesto za bicikle, u iznosu od 2500 din (plaća se jednom godišnje). Stanari koji su inicijalno zakupili mesto imaju prednost u zakupu tako što će moći da obnove zakupninu za sledeću godinu, a novi zakupci će biti u mogućnosti da se upišu samo za preostala mesta. Papir će biti objavljen na oglasnoj tabli, koji će imati detaljnije informacije oko uplate. Sav novac ide u fond zgrade.

Postavljanje „boksova“ za skladištenje stvari

Navedeno je ponovo da postoji mogućnost postavljanja određenog broja „boksova“, pored prostorije gde su bicikli, za skladištenje stvari. Ukoliko ima dovoljno zainteresovanih, može biti realizovano po sličnom principu zakupnine kao što je bio parking za bicikle. U jednom boksu ima u proseku mesta za četiri automobilske gume. Biće postavljen papir na oglasnoj tabli gde će zainteresovani stanari moći da se upišu.

Osiguranje zgrade

Iz razloga što je garancija na zgradu istekla, preporuka je da se zgrada osigura ili uvede neki vid periodične provere instalacija. Pod tim spada struja, vodovod, kanalizacija, grejanje (cevi koje idu kroz zgradu, ventili i slično). Krgović je naveo da će prikupiti neke ponude pa će stanari odlučiti šta im je najisplativije.

Čišćenje zgrade

Ispitivanjem stanara na sastanku se stekao utisak da je većina stanara zadovoljna čišćenjem ulaza, ali su pojedini stanari naveli da nisu zadovoljni. Iz ovog razloga je Krgović savetovao da se ti pojedini stanari obrate City Facility-u ili lično čistaču da bi skrenuli pažnju čime su konkretno nezadovoljni.

Interfon na -1

Stanari koji imaju problem sa interfonom na -1, potrebno je da prijave direktno Krgoviću.

Obezbeđenje u kompleksu

Jedan od stanara je predložio da se ispita situacija oko obezbeđenja u kompleksu s obzirom da sada postoji mokri čvor i prostor (gde trenutno boravi čuvar javne garaže u kompleksu) gde može da funkcioniše osoblje obezbeđenja

Ako je nešto propušteno ili greškom napisano, molim Vas da navedete dole u komentarima.

 

Objavio obi

Administrator ovog sajta. Sva pitanja koja imate vezana za ovaj sajt možete uputiti putem privatne poruke. Naravno i sve sugestije koje imate vezane za poboljšanje komunikacije u našem kompleksu su dobrodošle.

Takođe pogledajte

L4-XXIII Održan dvadeset treći sastanak skupštine stanara ulaza 1i

06.02.2018. sa početkom u 19:00č je održan dvadeset treći sastanak skupštine stanara. Sastanak je održan …

Učlani se
Obeveštenje za
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
Prikažite sve komentare
0
Možete ostaviti komentar u vezi ove objave.x