Л4-IX Одржан девети састанак скупштине станара улаза 1И

Данас, 28.03.2015. у 10ч, је одржан девети састанак скупштине станара. Састанак је одржан у улазу 1И. На састанку су присуствовали станари из улаза 1И и председник скупштине станара Марко Петковић из агенције “Home011″.

Теме и питања која су била актуелна на састанку:

1. Шта радити по питању грејања где су рачуни већи услед малог броја станова који деле заједничку потрошњу. Потребно је пријавити нерационално повећавање процента заједничких губитака, у фебруару у односу на јануар.

Марко је навео да је пријављено Брунати неправедна расподела заједничке потрошње на 17 усељених/продатих станова уместо постојећих 47 станова/локала где инвеститор тренутно не учествује у плаћању за своје непродате станове. Бруната је послала допис БГ електрани да се коригује број станова како би растеретили тренутно велике рачуне које станари добијају услед великих заједничких губитака.

Пријавиће се и значајно велика промена у процентима заједничке потрошње/губитака. У јануару месецу смо имали укупну потрошњу у улазу 20.494,73 kWh са заједничким губицима у згради од 41%, а у фебруару смо имали потрошњу од 17.351,14 kWh са заједничким губицима од 71%. Иако су у фебруару просечне максималне и минималне температуре биле веће, ми смо добили веће заједничке губитке са нижом укупном потрошњом. Станари који имају регуларну мању потрошњу (укупну потрошњу за стан, испод 100 импулса очитано на мерачима, за месец дана) у својим становима, ће имати веће рачуне за грејање у фебруару и до 30% од оних рачуна које су добили у јануару где је укупна потрошња у улазу била већа.

Марко је навео да тренутно плаћамо ангажовану снагу дупло више првих 6 месеци након чега ће се ова ставка преполовити.

2. Потребно је проверити да ли су скидане пломбе на вентилима за непродате станове пошто Бруната не очитава грејање за њихове станове и из искуства суседног улаза, било је потрошње у тим становима која је на крају улазила у заједничке губитке.

Марко је навео да бисмо могли да организујемо извиђање стања вентила у ходницима у сарадњи са инвеститором јер тренутно само они поседују кључеве од ових ормара. Тражити да нам инвеститор достави копију ових кључева у случају да станари желе да затворе грејање за свој стан.

3. Потребно је показати извештај о примопредаје зграде станарима. Која је документација преузета, да ли су узети сви кључеви и противпожарна опрема? Уколико јесте, потребно је договорити се код којих станара ће опрема стајати и код кога кључеви.

Преузета је документација везана за лифт, интерфон, улазна врата и остала техничка документација за улаз. Кључеви и документација ће тренутно остати код Марка. Противпожарна опрема је тренутно на сигурном, закључана у просторијама инвеститора. По договору ће се инсталирати у ходницима или оставити код појединих станара.

4. Потребно је решити проблем са окапницом како не би вода цурила у фасаду и тиме скраћивали рок исте. Распитати се докле су извођачи стигли са решавањем овог проблема.

Марко је навео да се очекује решавање проблема на пролеће.

Станар Крговић нам је послао информацију да је постављено пробно решење изнад стана бр. 27 у ламели 4 пре десетак дана. Тренутно се прати ситуација за време падавина како би нашли право решење. Наведено је да се може видети продужетак лима који је постављен.

5. Плочице и осветљење и даље није оправљено. Струјни ормари и даље не могу да се закључавају услед струјних каблова који вире.

Инвеститори су се обавезали да ће оправити плочице, осветљење, врата, интерфон и струјне ормаре ускоро.

6. Докле се стигло са употребном дозволом и укњижбом, тј. када ћемо моћи да укњижимо наше станове?

Потврђена је информација да је наш улаз добио употребну дозволу и да је предата у катастар ради укњижбе зграде. Након, отприлике, 2-6 месеци када се укњижи зграда, станари ће моћи посебно да укњиже своје станове.

7. Сигнална лампица за јефтину и скупу тарифу се више не пали свима у згради већ неколико дана, да ли смо само на једној тарифи?

У питању је само паљење лампице, тарифа се уредно пребацује. Проблем ће бити пријављен.

8. Да ли постоји потреба за увођењем видео надзора у улазу?

Станари су у процесу гласања и чекају повољније услове.

9. Врата од улаза у гараже преко степеништа се стално закључавају и једине кључеве имају инвеститори, захтева се информација када ће станари добити ове кључеве да би могли да дођу до гаража ако лифт не ради.

Кључеве тренутно има и чувар комплекса.

Ако је нешто пропуштено или грешком написано, молимо Вас да наведете доле у коментарима или на форуму (клик овде).

Objavio obi

Administrator ovog sajta. Sva pitanja koja imate vezana za ovaj sajt možete uputiti putem privatne poruke. Naravno i sve sugestije koje imate vezane za poboljšanje komunikacije u našem kompleksu su dobrodošle.

Takođe pogledajte

Uskoro BIG Fashion Park sa novom stambenom, komercijalnom i poslovnom zonom

Direktor BIG CEE Srbija Robert Yahav najavio je da će tržni centar BIG Fashion Beograd …

Učlani se
Obeveštenje za
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
Prikažite sve komentare
0
Možete ostaviti komentar u vezi ove objave.x