Л4-VIII Одржан осми састанак скупштине станара улаза 1И

Данас, 28.01.2015. у 20ч, је одржан осми састанак скупштине станара. Састанак је одржан у улазу 1И. На састанку су присуствовали станари из улаза 1И и председник скупштине станара Марко Петковић из агенције „Home011“.

Грејање
Марко је изјавио да је од 05.01.2015. извршен пресек потрошње за грејање. Станарима ће почети очитавање потрошње од овог дана. За празне станове се неће обрачунавати грејање ако није потрошено преко 1 калорије, али ће плаћати заједничку потрошњу у згради. Наведено је да ће вероватно мењати калориметре, од фебруара, али да се још увек не знају детаљи у вези ове информације.

Тренутно је пријављено 39 станова у инфостану од укупно 41 и доводи се у питање да ли станови који нису пријављени користе централно грејање. Ако га користе, сви пријављени станари плаћају потрошњу у непријављеним становима као заједничку потрошњу у згради. Потребно је проверити ситуацију.

Марко је дао пример потрошње за стан од 60 квадрата. Ангажована снага за ову квадратуру је око 1500 дин. и то је фиксни део који би се плаћао целе године. Константно грејање стана, у зимском периоду, за ову квадратуру, цео рачун који укључује ангажовану снагу, заједничку потрошњу и потрошњу у стану, цео инфостан не би требало да износи више од 12000 дин. месечно.

Чишћење снега
Марку је препоручено да донесе лопату јер ће поједини станари чистити снег, али у случају да нису у могућности, да по позиву за чишћење одговорност преузме „Home011“.

Простор за одлагање материјала за чишћење и вода
Препоручено је да чистачице користе воду која постоји у гаражи а простор за одлагање материјала за чишћење је још увек у разматрању и препоручено је да се купе метални ормари који би се фиксирали у међу простору при улазу у гараже или на -1 испод степеница.

Примопредаја зграде
Још увек нису предате гаранције и кључеви. Очекују се информације кад ће бити.

Поправке по згради
Поднети су захтеви за оправку плочица и неисправног осветљења. Очекује се сређивање и струјних ормара из којег вире каблови услед којих није могуће закључати исте. Станари би желели и да се лифт доведе у првобитно стање. Препоручено је да се чешће подсећају инвеститори да се проблеми реше јер већ дуже време плочице стоје изломљене на степеништу и осветљење не ради у појединим деловима зграде.

Решавање проблемa са окапницом треба поставити као приоритет услед оштећења фасаде.

Уговори и додатна документација
Марко је изјавио да се он води као пуномоћник скупштине зграде и презентовао је документацију која је поднета општини. Презентовао је и уговоре са SBB, Pan Lift и City Facility. Очекујемо ускоро и да нам се достави сва документација у скенираној форми како би станари имали увид над истом.

Ако је нешто пропуштено или грешком написано, молим Вас да наведете доле у коментарима или на форуму (клик овде).

Objavio obi

Administrator ovog sajta. Sva pitanja koja imate vezana za ovaj sajt možete uputiti putem privatne poruke. Naravno i sve sugestije koje imate vezane za poboljšanje komunikacije u našem kompleksu su dobrodošle.

Takođe pogledajte

Uskoro BIG Fashion Park sa novom stambenom, komercijalnom i poslovnom zonom

Direktor BIG CEE Srbija Robert Yahav najavio je da će tržni centar BIG Fashion Beograd …

Učlani se
Obeveštenje za
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
Prikažite sve komentare
0
Možete ostaviti komentar u vezi ove objave.x