I – Održan prvi sastanak udruženja „Naša garaža“

Sastanak je održan 10.09.2016 u 18h, a vodio ga je Poznić Vladimir

Prisutno je bilo oko 30 vlasnika garažnih mesta.

U uvodnoj reči Poznić je naglasio da je garaža kao sistem kompleksna, kompleksniji od stambene zgrade jer sadrži :

 • građevinske elemente sa hidroizolacijom nad dobrim delom garaže
 • ulazna automatska rolo vrata
 • elektro-instalaciju
 • instalaciju vodovoda i kanalizacije
 • sistem protivpožarne zaštite
 • sistem ventilacije
 • sistem signalizacije

Do sada je investitor „Aramont“ brinuo o garaži i sistemima u njoj, povremeno odklanjao kvarove(zamena rasvetnih tela, …) i kao najvažnije plaćao električnu struju.

Kako je „Aramont“ od 216 garažnih mesta koliko postoji u garaži prodao oko 100 garažnih mesta došlo je vreme da brigu o garaži preuzmu svi vlasnici garažnih mesta.

Potreba za osnivanjem udruženja i briga svih vlasnika o garaži je dodatno opravdana kada se uzme u obzir da se nalazi dosta skupe opreme u garaži koju treba redovno servisirati i održavati kao i da će u neko dogledno vreme „Aramont“ polako da ode i u tom slučaju svaki od vlasnika garažnog mesta će ostati vlasnik svog garažnog mesta, a o garaži kao celina neće imati niko da se brine pa garaža kao celina nece funkcionisati , sto će za posledicu imati da će ona biti u losem stanju kao mnoge garaže u Beogradu.

U želji da do toga ne dođe osnovano je udruženje :

„NAŠA GARAŽA“  – udruženje građana vlasnika garažnih mesta u PSK „Dunavske terase“ kao neprofitna asocijacija fizičkih i pravnih lica, sa ciljem da svojim angažovanjem omogući kvalitetno funkcionisanje garažnog prostora.

(jedina moguća pravna forma po sadašnjim propisima)

Osnovne informacije o organizaciji u udruženju:

Organi udruženja su: Zastupnik udruženja, Skupština udruženja, Upravni odbor i Nadzorni odbor.

Upravni odbor čine tri člana :

 • Poznić Vladimir, predsednik
 • Saša Matić, zamenik
 • Krgović Milan, član

Do sada su članovi upravnog odbora registrovali udruženje u APR – u, ažurirali strukturu vlasnika garažnih mesta, sredili pristupnice , prikupili dve okvirne ponude, koje će se u narednim danima precizirati od firmi koje se bave održavanjem garaža.

Nadzorni odbor

Budući da su poslovi koji predstoje obimni na sastanku je izabran nadzorni odbor koji čine :

 • Stevan Aničić
 • Ninković Milan
 • Nebojša Milenković

Treći član nadzornog odbora je predstavnik „Aramonta“ kao većinskog vlasnika garažnih mesta.

Svetao primer kako se pristojan i odgovoran svet odnosi prema zajedničkoj imovini, za razliku od onih drugih koji samo gunđaju a ništa neće da urade, ili onih koji su puni pametnih ideja a neće da preuzmu odgovornost je činjenica da su se javila dva volontera koja su spremna da učestvuju u obavljanju prilično obimnih poslova.

Oni nisu želeli „funkciju“ njih je vodila zelja da pomognu i preduzmu deo obaveza i odgovornosti a oni su:

 • Svetlana Aleksić
 • Bojan Živojinović

Početni prilično obiman posao, doduše jednokratni , je primiti garažu od investitora „Aramonta“, odnosno primiti sve u ispravnom stanju. Ovaj posao treba da urade zajedničkim snagama svi gore navedeni članovi uz stručni nadzor predstavnika firme koja će posle održavati garažu.

Stalan dugoročni posao je kontrola firme koja će održavati garažu.

„Aramont“ vezano za primopredaje garaže i otklanjanje nedostataka kao preduslov za primopredaju nastupa kao investitor, a u ostalim slučajevima kao vlasnik garažnih mesta.

DISKUSIJA (sažeto)

 • Svi prisutni su se složili da žele finansijski da učestvuju u troškovima vezanim za ispravno funkcionisanje garaže
 • Iznesen je predlog da se pored održavanja garaže angažuje i firma za fizičko obezbeđenje garaže.
 • Iznešeno je niz primedbi na trenutno stanje i ukazano na nedostatke u garaži. Trebalo bi da se ti nedostaci odklone u postupku primanja garaže od investitora.
 • Najviše je bilo razgovora oko metalnih vrata koja su postavljena na sektoru F u kome je firma „Exing“ vlasnik 12 garažnih mesta, odnosno celog sektora.To je pre svega protiv svih pravnih propisa a naročito tehničkih, protivpožarne zaštite i potrošnje električne struje. Prema diskutantima „ Exing „ tamo ima radionricu u kojoj zavaruje bravariju i ko zna šta još. Jednoglasno je dogovoreno je da se odmah uputi dopis „Aramontu“ u smislu rešenja problema vrata.

Napomena:

Kako je jedan od osnovnih ciljeva udruženju omasovljenje na sastanku su prisutnima podeljeni formulari tkz „pristupnice“ da ih popune i time postanu članovi udruženja, kao i izvod iz statuta udruženja. Ko nije prisustvovao sastanku blanko pristupnicu može da uzme u kafiću kod ulaza 1G, da je popuni i ostavi u kafiću.

U skladu sa zakonom i statutom udruženja svi koji ne pristupe udruzenju nemaju pravo odlučivanja u udruženju ali nisu oslobođeni obaveza koje imaju kao vlasnici garažnih mesta.

Izveštaj sastavio:

predsednik udruženja
Vladimir Poznić

Izmena/dodatak 12.09.2016:

Zbog pravno-proceduralnih problema “Aramonta” i osnivaca udruzenja, kao i male zainteresovanosti potencijalnih clanova, obavestavamo vas da se udruzenje vlasnika garaznih mesta “Nasa garaza” gasi. Pokusaj osnivanja je uradjen iz najbolje namere i uskoro ce vlasnici garaznih mesta biti obavesteni o drugim mogucnostima organizovanja u garazi.

 

Objavio Krgovic

Predstavnik i izvršilac funkcije predsednika Skupštine zgrade za ulaze 1G, 1D, 1I, 1J, 1K, 1L, 1M, 1N, 1, 1V. Ako želite da me kontaktirate, registrujte se na sajtu i pošaljite privatnu poruku putem ove forme (klik ovde).

Takođe pogledajte

L4-XXIII Održan dvadeset treći sastanak skupštine stanara ulaza 1i

06.02.2018. sa početkom u 19:00č je održan dvadeset treći sastanak skupštine stanara. Sastanak je održan …

Učlani se
Obeveštenje za
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
Prikažite sve komentare
0
Možete ostaviti komentar u vezi ove objave.x