L4-X Održan deseti sastanak skupštine stanara ulaza 1I

19.05.2015. u 19č, je održan deseti sastanak skupštine stanara. Sastanak je održan u ulazu 1I. Na sastanku su prisustvovali stanari iz ulaza 1I i predsednik skupštine stanara Marko Petković iz agencije “Home011″.

1. Deljenje zajedničke potrošnje grejanja u zgradama

Brunata zajedno sa skupštinama stanara svih prijavljenih lamela u kompleksu su podnele zahtev BG Elektrani i Ministarstvu energetike da se ravnopravno podele ovi troškovi sa svim postojećim stanovima u ulazima bez obzira da li su useljeni, prodati ili nijedno.

Brunata bi trebala da postavi ispravne čitače, za koje je navela da nisu ispravni, pre početka sledeće grejne sezone.

2. Da li su proverene plombe na ventilima za neprodate stanove pošto Brunata ne očitava grejanje za ove stanove i iz iskustva susednog ulaza, bilo je potrošnje u tim stanovima koja je na kraju ulazila u zajedničke gubitke. Susedni ulaz je dobio umanjenje računa nakon što su ustanovili da su se pojedini neprodati stanovi grejali o trošku stanara prodatih stanova.

Rečeno je da je jedan stan/lokal koristio grejanje u našem ulazu.

3. Protivpožarnu opremu je potrebno rasporediti u pojedinim stanovima u zgradi, koje bi naveli u nekom obaveštenju, kako bi u slučaju izbijanja požara ova oprema bila dostupna stanarima. Ovo je privremeno rešenje dok se ne reši bezbednost ove opreme koja bi prvobitno trebala da stoji u ulazu.

Marko je popisao koji stanovi na svakom spratu će primiti ovu opremu nakon preuzimanja iste od Aramont-a. Obaveštenje o tome koji stanovi će posedovati ovu opremu će biti objavljeno nakon preuzimanja iste.

4. Potrebno je rešiti problem sa okapnicom kako ne bi voda curila u fasadu i time skraćivali rok iste. Pojedini stanari su skrenuli pažnju da je okapnica rešena/proširena samo na pojedinim mestima tako da je deo fasade i dalje podložan podlivanju vode. Raspitati se dokle su izvođači stigli sa rešavanjem ovog problema.

Navedeno je da je problem okapnice rešen svuda gde je bilo potrebno.

5. Pločice na stepeništu i osvetljenje u ulazu i dalje nije opravljeno (aktuelan problem još od novembra 2014. – prijavljeno na VI sastanku skupštine stanara 16. novembra 2014). Strujni ormari i dalje ne mogu da se zaključavaju usled strujnih kablova koji vire.

Marko je naveo da je bio u obilasku ulaza sa tehničkim osobljem iz Aramont-a i da je zabeleženo koje će pločice i osvetljenje biti opravljeno.

Strujni ormani će dobiti dodatna brojila kako bi se razvezali kablovi koji trenutno onemogućavaju zaključavanje ormara, ovo će biti rešeno u roku od 10-15 dana.

Ovih dana su rekli i da će opraviti glavna ulazna vrata u prizemlju i suterenu kako bi mogli da koristimo interfon za otključavanje (onemogući će se korišćenje jezička za privremeno otključavanje vrata).

6. Na osnovu zadnjih dobijenih informacija, završena je uknjižba lamele 4.

Marko je naveo da će nam uskoro dostaviti informaciju na osnovu koje ćemo moći pojedinačno da uknjižimo svoje stanove.

7. Signalna lampica za jeftinu i skupu tarifu se više ne pali stanarima u zgradi već neko vreme, potrebno je prijaviti problem nadležnoj službi.

Marko navodi da bez obzira što ne radi lampica tarife se uredno raspoređuju u zavisnosti od vremena u toku dana (Ana nam je postavila detaljnije informacije o tome na forumu). Stanari insistiraju da se ovaj problem prijavi na nivou zgrade jer nikome u ulazu ne funkcioniše lampica koja obaveštava kada se menja tarifiranje.

8. Pojedini stanari su primetili da ulaz u garaže preko stepeništa nije osvetljen i zahtevaju rešenje problema.

Problem je do osigurača, prijavljeno je i biće rešen problem.

9. Zajednička struja i voda.

Marko je naveo da je Aramont izmirio račune za struju i vodu i da se odjavio. Naveo je da je prijavio zgradu za ove zajedničke troškove i da će se struja i voda raspoređivati po svakom prodatom i neprodatom stanu u odnosu na njihovu kvadraturu.

10. Čišćenje svetlarnika

Marko je naveo da je svetlarnik zaključan i čistačice ne mogu da mu pristupe. Ključevi od svetlarnika su zagubljeni, radi se na pronalaženju istih.

Ako je nešto propušteno ili greškom napisano, molimo Vas da navedete dole u komentarima ili na forumu (klik ovde).

Objavio obi

Administrator ovog sajta. Sva pitanja koja imate vezana za ovaj sajt možete uputiti putem privatne poruke. Naravno i sve sugestije koje imate vezane za poboljšanje komunikacije u našem kompleksu su dobrodošle.

Takođe pogledajte

Uskoro BIG Fashion Park sa novom stambenom, komercijalnom i poslovnom zonom

Direktor BIG CEE Srbija Robert Yahav najavio je da će tržni centar BIG Fashion Beograd …

Učlani se
Obeveštenje za
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
Prikažite sve komentare
0
Možete ostaviti komentar u vezi ove objave.x