L4-XIX Održan devetnaesti sastanak skupštine stanara ulaza 1I

18.12.2016. sa početkom u 19:00č je održan devetnaesti sastanak skupštine stanara. Sastanak je održan u ulazu 1I. Na sastanku su prisustvovali stanari iz ulaza 1I i predstavnik skupštine stanara Milan Krgović.

Sledeće teme su bile aktuelne:

1. Predstavnik ulaza 1I
Navedeno je da je potrebno izabrati predstavnika ulaza 1I za buduće udruženje stanara kompleksa. Za ovu poziciju se niko od prisutnih nije prijavio, a većina stanara se složila da bi Ceca (Svetlana Aleksić) bila idealana za tu poziciju, naravno uz njenu saglasnost, ako bude voljna da prihvati.

2. Lift
Cena održavanja lifta će biti povećana za oko 50%, iz razloga što su se promenile pojedine okolnosti (prisutni stanari su dobili detaljnije obrazloženje).

3. Brunata
Navedeno je da je zakonski rok, po kome je investitor dužan da plaća očitavanje, istekao. Sada je potrebno da se potpiše novi ugovor, po kome bi stanari preuzeli plaćanje usluge o pružanju usluge očitavanja i raspodele toplotne energije. Prisutni stanari su se složili da se ugovor produži na neodređeno vreme s tim je neophodno navesti mogućnost raskida ugovor u bilo kom trenutku. U slučaju kvara delitelja isti se menja po ceni od 25e. Ovo podrazumeva godišnje plaćanje usluge u visini od 4e+PDV po delitelju, po stanu. Ugovor možete pogledati kao registrovan-proveren član foruma na ovoj adresi (klik ovde).

Navedeno je na sastanku da opcija za prikupljanje drugih ponuda u vezi usluge očitavanja i raspodele toplotne energije nije moguća, iz razloga što delitelji ne mogu da se menjaju novim. Po novom zakonu zabranjena je ugradnja delitelja u novim zgradama, sada se koriste isključivo kalorimetri. Ovaj sistem merenja trenutno nije moguće postaviti u našoj zgradi zbog neophodnih većih ulaganja na toplovodnoj mreži (zamena postojećih ugradnih ormana većim na svim spratovima, prepovezivanje cevi u istim, saniranje radova i nabavka uređaja za merenje).

4. Fond zgrade
Trenutno stanje fonda zgrade je u visini od 20.000 dinara.

5. Predlog zakona o stanovanju i održavanju
Navedeno je da se uskoro menja zakon o stanovanju i da bi bilo dobro da stanari budu upućeni u pojedine stavke.
Novi nacrt zakona možete pogledati na adresi http://www.parlament.gov.rs/upload/archive/files/lat/pdf/predlozi_zakona/2958-16%20-%20LAT.pdf

6. Produživanje terasa
Zbog pojedinih izmena u gore navedenom zakonu, potrebno je pauzirati prikupljanje potpisa/saglasnosti, dok se ne izglasa novi zakon.

Ako je nešto propušteno ili greškom napisano, molimo Vas da navedete dole u komentarima ili na forumu (klik ovde).

Objavio obi

Administrator ovog sajta. Sva pitanja koja imate vezana za ovaj sajt možete uputiti putem privatne poruke. Naravno i sve sugestije koje imate vezane za poboljšanje komunikacije u našem kompleksu su dobrodošle.

Takođe pogledajte

L4-XXIII Održan dvadeset treći sastanak skupštine stanara ulaza 1i

06.02.2018. sa početkom u 19:00č je održan dvadeset treći sastanak skupštine stanara. Sastanak je održan …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.