L4-XVII Održan sedamnaesti sastanak skupštine stanara ulaza 1I

24.06.2016. u 18:00č je održan sedamnaesti sastanak skupštine stanara. Sastanak je održan ispred ulaza 1I. Na sastanku su prisustvovali stanari iz ulaza 1I i predsednik skupštine stanara Milan Krgović.

Sledeće teme su bile aktuelne:

1. Senzorno LED osvetljenje

Milan je preporučio da se zameni trenutno osvetljenje, u celoj zgradi, sa led sijalicama i senzorima koji bi aktivirali iste na pokret. Na ovaj način bi se ostvarila ušteda u potrošnji struje i učestalosti menjanja sijalica. Ovaj poduhvat bi iznosio oko 2000 din po stanu. Pristuni stanari su se uglavnom složili i nije bilo prigovora. Precizniji detalji će naknadno biti navedeni.

2. Video nadzor u kompleksu

Video nadzor u kompleksu je predstavljen na sastanku kao neminovno rešenje za suzbijanje neodgovornog ponašanja, regulisanje nebezbednih i kriminalnih aktivnosti u kompleksu. Ovaj poduhvat bi iznosio oko 10e po stanu. Precizniji detalji će naknadno biti navedeni.

3. Parkiranje bicikala

Pokrenuta tema za parkiranje bicikala u ulazu na -1 i samim tim potreba za investiranjem u neku metalnu ogradu sa bravom.

Trenutno ima dosta zainteresovanih za parkiranje bicikala, dok ima mogucnost za oko 10 mesta. Ideja je, da se prostor za parkiranje ovih bicikala iznajmljuje od zgrade i da se uplaćuje mesečno iznajmljivanje na zajednički račun zgrade. Od tog novca bi se onda izdvajalo u opravke i druge zajedničke investicije u zgradi. Oko iznosa za iznajmljivanje mesta potrebno je da se dogovore stanari.

Inicijalno postavljanje ograde će biti finansirano od strane prvih 10 stanara koji se jave Milanu Krgovicu (sa po jednom biciklom po stanu). Trošak koji bi bio podeljen na tih 10 stanara bi se računao kao unapred plaćeno iznajmljivanje mesta. Od momenta kada neki stanar prestane da plaća iznajmljivanje, sledeći prijavljen stanar na spisku dobija mesto i nastavlja da uplaćuje dogovoren iznos. Ukoliko bude bilo slobodnog mesta, u tom slučaju vlasnik jednog stana može da iznajmi više od jednog mesta.

4. Deo kompleksa ispred lamele 4 i 5

Pojedini stanari su naveli da je potrebno da se saniraju pojedine nebezbedne pozicije na donjem nivou ispred Triglavske ulice. Izražena je želja i za postavljanje par klupa u tom delu. Ograda pri ulici je potrebno da se zaštiti nekim premazom jer je došlo do degradiranja materijala.

5. Dudovo drvo

Seča problematičnog drveta na ćošku lamele 4 još uvek nije realizovana od strane gradskog zelenila. Dokumentovano odobrenje za seču postoji već godinu dana. Traže se opcije i eventualno pomoć od nekog stanara koji može da pogura proces u gradskom zelenilu.

6. Sandučići za PP aparate

Pojedini stanari nisu isplatili kompletnu sumu za PP sandučiće putem Beocity uplatnica i čekaju se isti kako bi mogli da se postave u ulazu.

7. Produživanje terasa

Pokrenuta je tema produživanje terasa svih stanova od 54 kvadrata u lameli 4. Za ovaj poduhvat potrebno je da budu svi složni kako bi se projekat uspešno realizovao.

8. Prikupljanje potpisa radi otvaranja žiro računa za zgradu

Ovaj račun je u procesu otvaranja i služi u svrhe lakšeg prikupljanja sredstava za fond zgrade i izmirivanje zajedničkih troškova prema izvođačima radova itd.

9. Napukla pločica

Napuklu pločicu, kod ulaznih vrata u prizemlju, bismo sredili ispunjavanjem zaptivnom masom. Milan je naveo da će angažovati nekoga da to reši.

Septembar mesec je naveden kao početka pokretanja većine akcija/projekata koji su u opticaju.


Ako je nešto propušteno ili greškom napisano, molimo Vas da navedete dole u komentarima ili na forumu (klik ovde).

Objavio obi

Administrator ovog sajta. Sva pitanja koja imate vezana za ovaj sajt možete uputiti putem privatne poruke. Naravno i sve sugestije koje imate vezane za poboljšanje komunikacije u našem kompleksu su dobrodošle.

Takođe pogledajte

L4-XXIII Održan dvadeset treći sastanak skupštine stanara ulaza 1i

06.02.2018. sa početkom u 19:00č je održan dvadeset treći sastanak skupštine stanara. Sastanak je održan …

Učlani se
Obeveštenje za
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
Prikažite sve komentare
0
Možete ostaviti komentar u vezi ove objave.x