L4-XXI Održan dvadesetprvi sastanak skupštine stanara ulaza 1i

17.06.2017. sa početkom u 19:00č je održan dvadesetprvi sastanak skupštine stanara. Sastanak je održan ispred ulaza 1I. Na sastanku su prisustvovali stanari iz ulaza 1I i predstavnik skupštine stanara Milan Krgović.

Sledeće teme su bile aktuelne:

Sređivanje ulaza

Predloženo je krečenje zida koji se zaprljao oko prekidača za otvaranje vrata i paljenja svetla. Pojedini stanari su skrenuli pažnju da mogu da se kupe plastične obloge koje idu oko prekidača kako bi se izbeglo prljanje zida. Krgović će prikupiti ponude pa će nas obavestiti o sumi potrebnoj da se izdvoji za ove radove.

Jedan komšija je skrenuo pažnju da je jedan prekidač za svetlo neispravan, na -1 kod ulaznih vrata.

Skrenuta je pažnja na izlomljene pločice koje treba zameniti. Krgović je naveo da čeka na radnika koji radi u stanu na sedmom spratu, koji će odraditi posao.

Skrenuta je pažnja na prljav ulaz usled dudovog drveta koje se nalazi ispred zgrade. Ulaz je često ulepljen i težak za održavanje zbog toga. Gradsko zelenilo je obavešteno ali se nisu odazvali da reše problem oko drveta. Trenutno se radi na drugom rešenju.

Preporučeno je da se stave slike na zidove sa ramovima, koje je obezbedila komšinica.

Navedeno je da je potrebno povećati timer na bravi ulaznih vrata u zgradi, kako bi duže trajalo otključavanje nakon pritiskanja tastera.

Smeće ispred stanova

Jedan komšija je skrenuo pažnju da pojedini stanari ostavljaju svoje smeće, preko noći, ispred svojih stanova. Zamoljeni su stanari da to ne rade ubuduće.

Produživanje terasa (ponovo je saopšteno)

Zbog pojedinih izmena u zakonu, potrebno je ponovo prijaviti izmene koje je potrebno izvršiti na zgradi.

Prijavljivanje stanara koji ne izmiruju svoje račune

Prema novom zakonu, stanari koji ne izmiruju zajedničke račune u zgradi (na primer, čišćenje ulaza, održavanje lifta itd) mogu biti tuženi od strane svih stanara (cele zgrade) radi prinudne naplate putem izvršitelja. Razlog za ovo je to što sada po novom zakonu firme mogu da nadoknade neizmirene račune od neplatiša putem raspoređivanja tog iznosa na sve ostale stanare koji uredno plaćaju svoje račune.

Zakon o stanovanju

Krgović je naveo pojedine stavke iz zakona koje mogu da budu od koristi stanarima, kao što je osiguranje zgrade usled požara, poplava, povrede lica itd.
Ostatak zakona možete pogledati na adresi http://www.parlament.gov.rs/upload/archive/files/lat/pdf/predlozi_zakona/2958-16%20-%20LAT.pdf

Ako je nešto propušteno ili greškom napisano, molimo Vas da navedete dole u komentarima ili na forumu (klik ovde).

Objavio obi

Administrator ovog sajta. Sva pitanja koja imate vezana za ovaj sajt možete uputiti putem privatne poruke. Naravno i sve sugestije koje imate vezane za poboljšanje komunikacije u našem kompleksu su dobrodošle.

Takođe pogledajte

L4-XXIII Održan dvadeset treći sastanak skupštine stanara ulaza 1i

06.02.2018. sa početkom u 19:00č je održan dvadeset treći sastanak skupštine stanara. Sastanak je održan …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.