Održan peti sastanak skupštine stanara

Danas, 18.10.2014. u 10h, je održan peti sastanak skupštine stanara. Sastanak je održan u prostorijama Aramont-a. Na sastanku su prisustvovali stanari, predsednik skupštine stanara za lamele 4 i 5 – Marko Petković iz agencije „Home011“, tehnička lica i direktor Aramont-a, Ismet Avdulović.

Osvetljenje ispred lamela 4 i 5
Osvetljenje „na senzor“ će biti postavljeno, ispred lamela 4 i 5, u narednih 10 dana.

Završetak radova u lamelama 4 i 5
Ismet A. je naveo da radovi u celom komplesku bi trebalo da budu završeni do 20. novembra ili krajem novembra 2014. a radovi u lamelama 4 i 5 sigurno pre toga. Stan u potkrovlju (penthouse) bi trebalo da bude završen u narednih 10 dana. Stan preko puta mora prvo da se proda da bi počeli sa radovima po potrebi kupca.

Reklamacije na stanove
Pojedini stanari su se žalili da se Aramont nije odazvao na reklamacije u odgovarajućim vremenskim rokovima. Ismet A. je naveo da svi koji su ranije predali reklamacije da to ponovo napišu u dva primerka, predaju u toku sledeće nedelje i da navedu na istoj kada je bila predata/podneta ta reklamacija prvi put, kako bi overili pečatom o prijemu i rešili to što pre.

Stanari su naveli da je neophodno da majstor ili tehničko lice, koje je odgovorno za reklamacije, prethodno kontaktira stanare da bi zakazali termin za izvršenje radova, kako bi bili u stanu u tom periodu.

Ismet A. je naveo da će odrediti još jednog čoveka koji će biti koordinator za rešavanje reklamacija kako bi se poslovi završavali što pre.

Vreme radova
Stanari su se žalili na buku, koju su pravili majstori, mimo dogovorenog vremena za izvođenje radova. Ismet A. je naveo da će uvesti novo vreme za radove shodno propisanom zakonu u Beogradu.

Okapnice na poslednjem spratu lamela 4 i 5
Aramont tehnička lica su obišla lamele kako bi im stanari pokazali probleme slivanja kiše niz fasadu.

Parking mesta i garaže
Aramont je naveo da će proveriti da li po zakonu moraju da ispune uslove za dodatna parking mesta koja su stanari zahtevali. Garaže, koje će imati rampe za ulaz-izlaz sa karticama, biće spremne za predaju kupcima garažnih mesta krajem sledeće nedelje.

Ulazna vrata i interfoni za lamele 4 i 5
Usled teškog zatvaranja vrata u lameli 4 i problematičnog interfona u lameli 5, Ismet A. je napravio zabelešku, a tehničko lice, Šeki, je naveo da se radi na rešavanju problema.

Uknjižba stanova
Šeki je naveo da građevinska dozvola postoji ali još nije predata katastru. Korisnik foruma, Petar, je naveo „Šekijev odgovor je bio da čekaju NOVU građevinsku dozvolu, a ne kao što ste naveli da će je dostaviti blagovremeno katastru. U katastru postoji građevinska dozvola koju smo svi dostavili kada smo upisivali hipoteke na stan.“ Čeka se i na tehnički prijem odnosno upotrebna dozvola sa kojom je moguća uknjižba objekta nakon čega stanari sa kupoprodajnim ugovorima mogu da uknjiže svoje stanove. Ismet A. je naveo da će blagovremeno obezbediti stanarima informacije oko uknjižbe.

Lift
Marko P. je naveo da „Pan Lift d.o.o“, kao jedini zvanični serviser za ove liftove,  nemaju sklopljen ugovor sa Aramontom o održavanju liftova, dok je tehničko lice, Dario, naveo da je Aramont potpisao ugovor o održavanju liftova i da je uredno plaćeno isto. Stanari u lameli 5 navode da lift ima nezamenjenu sijalicu već duži period i pločice u istom su oštećene od strane majstora.

Brunata – merači za grejanje u lamelama 4 i 5
Marko je bio u Brunati i potpisao je neku tabelu sa prerasporedom troškova, dok se zgrada ne useli. To je urađeno po njihovoj preporuci kako bi gubici, zbog neuseljenih stanova, bili najmanji. Kada budu stigli prvi računi onda možemo videti da li je potrebno nešto da se menja u toj tabeli.

Grejanje
Aramont navodi da je do sada bilo investitorsko grejanje i ceo račun su oni platili. Ove grejne sezone će stanari početi sa plaćanjem grejanja u svojim stanovima.

Zajednička struja i voda
Aramont navodi da će dugovi biti izmireni pre prebacivanja merača u vlasništvo stanara.

SBB kablovski operater u lamelama 4 i 5
Iz SBB-a su bili ljudi da pogledaju situaciju i naveli da najverovatnije neće imati problema sa pristupom zgradama.

Čišćenje u lamelama 4 i 5 od strane agencije „City facility“
Marko P. navodi da će ova usluga najverovatnije krenuti od iduće nedelje i plaćanje počinje zvanično sa danom od kada krenu sa prvim čišćenjem.

Put isred lamela 4 i 5
Stanari su naveli da bi želeli da se sredi asfaltiran put ispred lamela 4 i 5, pred završetak radova, jer je trenutno krpljen više puta usled pojedinih radova.

Ako je nešto propušteno ili greškom napisano, molim Vas da navedete dole u komentarima ili na forumu (klik ovde).

Objavio obi

Administrator ovog sajta. Sva pitanja koja imate vezana za ovaj sajt možete uputiti putem privatne poruke. Naravno i sve sugestije koje imate vezane za poboljšanje komunikacije u našem kompleksu su dobrodošle.

Takođe pogledajte

Uskoro BIG Fashion Park sa novom stambenom, komercijalnom i poslovnom zonom

Direktor BIG CEE Srbija Robert Yahav najavio je da će tržni centar BIG Fashion Beograd …

Učlani se
Obeveštenje za
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
Prikažite sve komentare
0
Možete ostaviti komentar u vezi ove objave.x