Укњижено у катастру свих 9 ламела

На основу задњих добијених информација, завршена је укњижба ламела 1-9. За подношење захтева за укњижбу својих станова потребно је припремити следеће:

1. Уговор о купопродаји:

– на којем су потписи уговарача оверени код надлежног органа,
– у оригиналу или фотокопији овереној да је верна оригиналу (у суду или општини),
- са изричитом и безусловном сагласношћу продавца да купац може да упише право својине (clausula intabulandi) - ако је нема у самом уговору, потребно је приложити сагласност у посебној писаној изјави продавца, на којој потпис продавца мора бити оверен у суду

Ако је купац правно лице, потребан је и извод из Агенције за привредне регистре Републике Србије, у оригиналу или фотокопији овереној да је верна оригиналу (у суду или у општини).

2. Потврда од Арамонта да је целокупан износ за стан исплаћен у потпуности (информација од Илића – 16.08.2015).

3. Фотокопију личне карте купца.

4. Захтев за укњижбу можете преузети са званичног сајта геодетског завода (клик овде) или директно преузмите документ за физичка лица (клик овде) или документ за правна лица (клик овде). Попунити са тачним подацима.

5. Потребно је попунити две уплатнице и извршити уплату

Žiro račun: 840-742221843-57
Poziv na broj: 97 53-015
Svrha: R.A.T.
Primalac: RUJP – Republika Srbija
Iznos: 290,00 300 dinara

Žiro račun: 840-742323843-92
Poziv na broj: 97 53-015
Svrha: TAKSA ZA USLUGU
Primalac: RGZ – SKN Palilula
Iznos: 11.696,00 dinara 8.543,00 dinara

(молимо вас да проверите износ, број жиро рачуна и позив на број)

Горе наведену документацију је потребно предати на шалтер Катастра непокретности у ГО Палилула, Таковска 12, Kraljice Marije (27. Mart) 43-45.

Измена 29.05.2015: Стекли су се законски услови за подношење захтева за укњижбу. Измењена је сума за уплату на другој уплатници у износу од 8.543,00 динара која је тренутна сума потребна за уплату ове таксе. Станари сада могу извршити укњижбу својих станова са изузетом таксом за уговор о физичкој деоби између Арамонта и Inex-Radulaške.

Напомена: Добили смо информацију да је један од станара уплатио суму од 290 дин коју је видео на овом сајту након које је морао да доплати још 10 дин и да плати провизију уплатнице. Из разлога што су ове информације подложне променама, трудићемо се да ажурирамо измене ако неко од станара дојави информацију, али не можемо да гарантујемо да ће увек бити тачне у тренутку када кренете у ову процедуру.

Objavio obi

Administrator ovog sajta. Sva pitanja koja imate vezana za ovaj sajt možete uputiti putem privatne poruke. Naravno i sve sugestije koje imate vezane za poboljšanje komunikacije u našem kompleksu su dobrodošle.

Takođe pogledajte

Uskoro BIG Fashion Park sa novom stambenom, komercijalnom i poslovnom zonom

Direktor BIG CEE Srbija Robert Yahav najavio je da će tržni centar BIG Fashion Beograd …

Učlani se
Obeveštenje za
guest

4 Komentari
Inline Feedbacks
Prikažite sve komentare
Aleksici24

Treba proveriti da li je neophodno poneti i potvrdu da je promet nekretnine izuzet od plaćanja poreza na prenos apsolutnih prava jer je plaćen PDV. To su one potvrde sto nam je Aramont dostavio.

Ana

Aleksici, pretpostavljam da treba ta potvrda, meni su rekli da bez toga ne mozemo da uknjizimo stan. Drugo, sta je s nama koji imamo i garaze? Da li se to knjizi na istom zahtevu i koji je onda trosak? Zna li neko ili da kopam po netu?

Krgovic

Garaze se knjize posebno.Nisam siguran oko troska ali mislim da se placa isto.

Jelena

Ako ste pravo svojine garaže i stana stekli jednim ugovorom,jedna taksa i jedna naknada.U suprotnom naknada se duplira.Hvala

4
0
Možete ostaviti komentar u vezi ove objave.x