Uknjiženo u katastru svih 9 lamela

Na osnovu zadnjih dobijenih informacija, završena je uknjižba lamela 1-9. Za podnošenje zahteva za uknjižbu svojih stanova potrebno je pripremiti sledeće:

1. Ugovor o kupoprodaji:

– na kojem su potpisi ugovarača overeni kod nadležnog organa,
– u originalu ili fotokopiji overenoj da je verna originalu (u sudu ili opštini),
- sa izričitom i bezuslovnom saglasnošću prodavca da kupac može da upiše pravo svojine (clausula intabulandi) - ako je nema u samom ugovoru, potrebno je priložiti saglasnost u posebnoj pisanoj izjavi prodavca, na kojoj potpis prodavca mora biti overen u sudu

Ako je kupac pravno lice, potreban je i izvod iz Agencije za privredne registre Republike Srbije, u originalu ili fotokopiji overenoj da je verna originalu (u sudu ili u opštini).

2. Potvrda od Aramonta da je celokupan iznos za stan isplaćen u potpunosti (informacija od Ilića – 16.08.2015).

3. Fotokopiju lične karte kupca.

4. Zahtev za uknjižbu možete preuzeti sa zvaničnog sajta geodetskog zavoda (klik ovde) ili direktno preuzmite dokument za fizička lica (klik ovde) ili dokument za pravna lica (klik ovde). Popuniti sa tačnim podacima.

5. Potrebno je popuniti dve uplatnice i izvršiti uplatu

Žiro račun: 840-742221843-57
Poziv na broj: 97 53-015
Svrha: R.A.T.
Primalac: RUJP – Republika Srbija
Iznos: 290,00 300 dinara

Žiro račun: 840-742323843-92
Poziv na broj: 97 53-015
Svrha: TAKSA ZA USLUGU
Primalac: RGZ – SKN Palilula
Iznos: 11.696,00 dinara 8.543,00 dinara

(molimo vas da proverite iznos, broj žiro računa i poziv na broj)

Gore navedenu dokumentaciju je potrebno predati na šalter Katastra nepokretnosti u GO Palilula, Takovska 12, Kraljice Marije (27. Mart) 43-45.

Izmena 29.05.2015: Stekli su se zakonski uslovi za podnošenje zahteva za uknjižbu. Izmenjena je suma za uplatu na drugoj uplatnici u iznosu od 8.543,00 dinara koja je trenutna suma potrebna za uplatu ove takse. Stanari sada mogu izvršiti uknjižbu svojih stanova sa izuzetom taksom za ugovor o fizičkoj deobi između Aramonta i Inex-Radulaške.

Napomena: Dobili smo informaciju da je jedan od stanara uplatio sumu od 290 din koju je video na ovom sajtu nakon koje je morao da doplati još 10 din i da plati proviziju uplatnice. Iz razloga što su ove informacije podložne promenama, trudićemo se da ažuriramo izmene ako neko od stanara dojavi informaciju, ali ne možemo da garantujemo da će uvek biti tačne u trenutku kada krenete u ovu proceduru.

Objavio obi

Administrator ovog sajta. Sva pitanja koja imate vezana za ovaj sajt možete uputiti putem privatne poruke. Naravno i sve sugestije koje imate vezane za poboljšanje komunikacije u našem kompleksu su dobrodošle.

Takođe pogledajte

Uskoro BIG Fashion Park sa novom stambenom, komercijalnom i poslovnom zonom

Direktor BIG CEE Srbija Robert Yahav najavio je da će tržni centar BIG Fashion Beograd …

Učlani se
Obeveštenje za
guest

4 Komentari
Inline Feedbacks
Prikažite sve komentare
Aleksici24

Treba proveriti da li je neophodno poneti i potvrdu da je promet nekretnine izuzet od plaćanja poreza na prenos apsolutnih prava jer je plaćen PDV. To su one potvrde sto nam je Aramont dostavio.

Ana

Aleksici, pretpostavljam da treba ta potvrda, meni su rekli da bez toga ne mozemo da uknjizimo stan. Drugo, sta je s nama koji imamo i garaze? Da li se to knjizi na istom zahtevu i koji je onda trosak? Zna li neko ili da kopam po netu?

Krgovic

Garaze se knjize posebno.Nisam siguran oko troska ali mislim da se placa isto.

Jelena

Ako ste pravo svojine garaže i stana stekli jednim ugovorom,jedna taksa i jedna naknada.U suprotnom naknada se duplira.Hvala

4
0
Možete ostaviti komentar u vezi ove objave.x