L4-XIV Održan četrnaesti sastanak skupštine stanara ulaza 1I

21.11.2015. u 10:30č je održan četrnaesti sastanak skupštine stanara. Sastanak je održan ispred ulaza 1I. Na sastanku su prisustvovali stanari iz ulaza 1I i predsednik skupštine stanara Milan Krgović.

Grejanje

Stanarka Jovanka je navela da je skinula delitelje sa svojih radijatora i time joj je uračunata maksimalna potrošnja koju njen stan može da ostvari. Ona tvrdi da joj je to ipak povoljnije nego da joj Brunata meri potrošnju koju ona mora da ostvari kako bi ugrejala svoj stan u prizemlju. Navela je da ovaj potez neće uticati na račune ostalih stanara u zgradi.

Jovanka je predstavila stanarima ideju da ako bi svi odlučili da pređemo na grejanje po kvadratu da bi grejanje bilo povoljnije za većinu stanara. Grejanje bi se obračunavalo samo u grejnoj sezoni i ukupna potrošnja zgrade bi se delila na mesečnom nivou na sve stanove u zgradi po njihovim kvadraturama. Stanarima je iščitala jeftiniju potrošnju po stanu za određene mesece na osnovu potrošnje u prethodnom periodu.

Kontra argumenti pojedinih stanara su bili:

– Izračunata potrošnja je privremena dok se ne rasprodaju stanovi koji ne koriste grejanje a učestvuju u raspodeli. Od momenta kada bi većina stanara u zgradi koristila grejanje, potrošnja za manje stanove do 60-tak kvadrata koji su bolje pozicionirani bi ispaštali sa većim troškovima u poređenju sa grejanjem po potrošnji.

– Računicu koju je Jovanka predstavila se odnosi na period potrošnje kada su stanari štedeli. Predpostavlja se da, ako bi prešli na grejanje po kvadraturi, stanovi koji ne mogu lepo da se ugreju, odvrnuli bi radijatore na maksimalnu potrošnju jer će se troškovi uredno raspodeliti na sve stanove. Potrošnja za celu zgradu bi bila znatno veća i iz ovog razloga je navedeno da je računica neispravna.

– Ako bi prihvatili grejanje po kvadraturi, stanovi koji imaju znatno veću potrošnju od pojedinih stanova u zgradi automatski osuđuju ušuškanije stanove da učestvuju u deljenju troškova koje nisu ostvarili. Sama odluka kupovine stana u zgradi koja ima sistem grejanja po utrošku i odabir pozicije stana koja bi znatno smanjila troškove grejanja, postaje besmislena.

Zajednička strujna potrošnja

Ovih dana je prijavljena zgrada na zajedničku potrošnju električne energije. Zajednička strujna potrošnja u ulazu će biti podeljena na sve stanove u zgradi i računi ispostavljeni putem infostana.

Kućni ljubimci u ulazu

Pojedini stanari su se žalili na pojedine kučiće da ih napadaju i insistiraju da budu vezani i uz nadzor vlasnika. Stanari su takođe prijavili i zapišavanje ulaza od strane pojedinih pasa i savetuju se vlasnici da pokupe nered za svojim ljubimcima.

 

Ako je nešto propušteno ili greškom napisano, molimo Vas da navedete dole u komentarima ili na forumu (klik ovde).

Objavio obi

Administrator ovog sajta. Sva pitanja koja imate vezana za ovaj sajt možete uputiti putem privatne poruke. Naravno i sve sugestije koje imate vezane za poboljšanje komunikacije u našem kompleksu su dobrodošle.

Takođe pogledajte

L4-XXIII Održan dvadeset treći sastanak skupštine stanara ulaza 1i

06.02.2018. sa početkom u 19:00č je održan dvadeset treći sastanak skupštine stanara. Sastanak je održan …