Odgovori Aramonta na zahteve stanara

Objavljujemo odgovore Aramonta koje smo dobili 25.09.2015 na zahteve stanara koje smo postavili 12.08.2015.

Dodatna prostorija

1. Obezbediti prostoriju za žene koje čiste, jer nemaju gde da se presvuku. Presvlače se u garažama, što nije prikladno a ni higijenski.
2. Fizičko-tehničko obezbeđenje u kompleksu je neophodno, potrebno je obezbediti prostoriju za ove svrhe.

Odgovor:
Po projektu nije predviđena nikakva prostorija za ovakve ili slične namene, ali postoji pomoćna prostorija 3 (Ostava) koja se nalazi kod izlazne rampe u garaži površine 39.50 m2 koju je moguće ustupiti za ovu namenu. Za ustupanje trajno ove prostorije stanarima, treba napraviti:
– Odluku o ustupanju
– Odluku vlasnika da se to uradi

Napomena:
Još uvek nije rešeno

Česme u kompleksu

3. Postaviti česme za vodu u garažama pošto su već prdviđene projektom
4. Postaviti česmu kod dečijeg igrališta za navodnjavanje zelenila

Odgovor:
Po projektu su predviđene u garaži vindabone i odgovarajuće baterije uz njih. Naručen je materijal, stiže tokom sledće nedelje i biće ugrađeno kad se kompletiraju svi stanovi na Fazi VI , znači za 30-45 dana. U sklopu projekta ni dečije igralište nije postojalo, a kamoli česma ali biće postavljena u vremenskom roku gore navedenom, što se i poklapa sa završetkom radova na spoljnjem uređenju.

Napomena:
Postavljene su česme i vindabone u garaži.

Klupe i kante u kompleksu

5. Potrebno nabaviti klupe koje nedostaju u kompleksu, tj. u većem broju
6. Nabaviti kante za otpatke, trenutno se đubre baca u žardinjere

Odgovor:
Aramont je u sklopu žardinjera ugradio fiksne klupe prema Dunavu. Iste takve ćemo u narednom periodu od 30 radnih dana da ugradimo iza faze II i VI. Potrebno je sa predstavnicima stanara tačno definisati koliko još nedostaje klupa i koliko kanti za otpatke je potrebno postaviti.

Napomena:
Definisan je određen broj klupa i kanti koje treba postaviti. Čeka se jos uvek da dođe do realizacije dogovora.

Parkiranje automobila

7. Parking prostor.

Zbog nedostatka mesta za parkiranje, stanare interesuje da li postoji mogućnost da se iznajme neprodata garažna mesta po ceni 20-30 EUR (na mesečnom nivou).

Odgovor:
Gosp. Ljilja P. je izrazila svoj stav da se ne slaže sa tim i da je protiv toga. Predloženo je da se kupe garažna mesta po principu lizinga, kontaktiraće se banke da se vidi koje su zainteresovane za takvu vrstu kreditiranja i pod kojim uslovima.

Napomena:
Još uvek se ne zna da li će biti sklopljen dogovor sa nekim od banka.

Garaže

8. Garaže su veliki problem što se tiče održavanja, jako je prljavo.

Odgovor:
Tehnička služba će u narednom periodu organizovati suvo čišćenje garaže.

Napomena:
Još uvek nije očišćena garaža. Očekuje se da će do toga uskoro doći po obećanju direktora Aramonta gosp. Ljilje P..

Ivičnjaci

9. Ivičnjaci na ulasku u kompleks su previsoki, rešiti problem koji postoji

Odgovor :
Prilikom izvođenja radova na izradi saobraćajnice i trotoara, ivičnjaci nisu pomerani odnosno ivičnjaci se nalaze u stanju kakvi su bili a nadležan za njih je grad.
Moguće je “popraviti” ivičnjake o trošku Aramonta, odnosno dati nalog Ex-ing-u da sruše trotoar i ivičnjake i da ih postave po želji stanara i da opet asfaltiramo trotoar. Radovi bi se izvodili 5-7 radnih dana i to suvih, što bi uzrokovalo da se u tom delu ulice Vojvode Micka ne bi u tom periodu koristila saobraćajnica.

Pre gore navedene varijante pokušaće se rešiti problem sečenjem (obaranjem) ivičnjaka trotoara.

Napomena:
Izvršeno obaranje delova ivičnjaka.

Rasveta u kompleksu

10. Rasveta je jako slaba, potrebna je dodatna

Odgovor:
Urađen je projekat i sklopljen dogovor oko izvođenja radova sa firmom ELHEM. Uskoro se očekuje potpisivanje ugovora i uplata avansa kako bi radovi moli da počnu. Rok izvođenja radova je 60 dana.

Napomena:
Rasveta postavljena očekuje se skoro puštanje iste u rad.

11. Promeniti mutna (bela) stakla na fasadnoj rasveti kod lamela 1, 2 i 3 i zameniti sve sijalice koje su crkle.

Odgovor:
Na vaš zahtev smo zamenili postojeća stakla prozornim-bezbojnim i zamenili sve sijalice.

Napomena:
Promenjene su sve sijalice koje su bile neispravne i zamenjena su stakla

Popravka pločnika

12. Pločnik, stepenište kod lameli 3 popraviti

Odgovor:
Biće urađeno u najkraćem roku.

Napomena:
Popravljeno je.

Kontejneri

13. Kontejneri – najveći problem pored lamele 4, postavljeni su stanarima ispod prozora, pronaći mesto gde bi mogli da se premeste ili da se nađe neka alternativa sađenjem nekog rastinja

Odgovor :
Urađeno u skladu sa projektom i uslovma JKP Gradska čistoca a potrebno je još dodatnih 20 kontenjera postaviti kako bi se u skladu sa projektom dostigao predviđeni broj. Moguće je posaditi tuje visine oko ili preko 2m ili neku puzavicu kako bi se ublažio problem a alternativa je da se uradi i nadstrešnica od leksana….

Napomena:
Stanari lamele 4 na sastanku skupštine zgrade doneli odluku da se izvrši ozelenjavanje iza kontejnera a da se isti i natkriju leksanom. Tehnička služba u Aramntu je upoznata sa odlukom stanara. Čeka se da se po tom pitanju nešto uradi.

Svetlarnici

14. Svetlarnici u lameli 1 i lameli 9 – zajednički sa gradilištem, pa je problem stanarima prašina i prljavština (videti šta može da se uradi da se ublaži problem dok se ne završe radovi)

Odgovor:
Kako se problem javlja u lamelama na spoju sa Fazom VI – lamema 1 i 9 – a kako se radovi na fazi VI nalaze u završnoj fazi sa završetkom radova, opraće se i ti prostori do tada. Moli se za malo strpljenja.

Ulazna vrata u svim lamelama

15. Potrebno je pod hitno resiti problem ulaznih vrata u svim lamelama, popraviti interfon i redosled brojeva na interfonu resiti kako bi brojevi bili poredjani od najmanjeg ka najveceg sa leva u desno. Unutrašnje kvake ne postoje u lamelama od L1 do L5

Odgovor:
Aluminijsku bravariju na svim lamelima radila je firma EUROBRAVO. Elektro prihvatnik na ulaznim vratima radi, ponekad zablokira mehanička brava. Eurobravo će reklamacije otkloniti, a kada će to tačno biti ne zna se. Očekuje se u narednih 15-20 dana. Unutrašnja leptir kvaka ne postoji svuda i nije standard.

Napomena:
Još uvek nije rešen problem vezan za ulazna vrata. Firma EUROBRAVO i pored obećanja koja je dala nije uradila ništa po tom pitanju. Traži se alterativno rešenje za problem koji postoji. Skupštine zgrada ozbiljno razmisljaju da pronađu firmu koja će rešiti problem a troškove fakturisat onima koji su odgovorni za rešavanje ovog pitanja.

Panik rasveta

16. Panik rasveta ne radi na svim lamelama

Panik rasvetu na lamelama 4 i 5, je kao podizvodjac ugrađivala firma Elektrosrbija. Pojedine svetiljke panik rasvete ne rade, a kako im je garancija istekla, potrebno je zameniti o trošku ARAMONTA što će biti urađeno u narednom periodu. U ostalim lamelama radi panik rasveta.

Napomena:
Utvrđen je tačan broj panik svetiljki koje su neispravne. Pronađena je firma koja će nabaviti nove i ugraditi ih. Prema poslednjim informacija do realizacije posla trebalo bi da dođe početkom sledećeg meseca.

Rešetke za blato ispred ulaza

17. Zameniti rešetke ispred ulaza, zarđale odavno

Odgovor:
Dat je nalog Ex-ing-u da isporuče pocinkovane rešetke koje ne rđaju. U toku sledećih nedelju-dve dana očekujemo da će biti zamenjene.

Napomena:
Izvršena je nabavka novih rešetki. Iste su postavljene umesto starih.

Oluk i zid oko L4 i L5

18. Rešiti problem oluka na ćošku L4 i L5 tj. vode koja se sliva na saobraćajnicu i postoji opasnost od leda u zimskim mesecima. Rešiti problem zida ispred istih lamela (raspada se).

Odgovor:
Oluci i zid su urađeni po projektu ali će se razmotriti da li je moguće nešto uraditi po tom pitanju.

Napomena:
Izvršen obilazak tehničkog lica i postignut dogovor vezan za rešavanje tog pitanja. Čeka se još uvek da dođe do realizacije dogovora.

Parking mesta

20. Obeležiti parking mesta

Odgovor:
U toku je pregovaranje i ugovaranje izrade gornje garaže. Očekujemo ponudu od strane Ex-ing-a u toku sledeće nedelje. Izvođenje tih radova će biti verovatno za 10-15 dana. U sklopu tih radova biće i obeležavanje garažnih mesta u garaži. Kada se to bude radilo, uradićemo i obeležavanje parking mesta na erkeru prema Dunavu.

Napomena:
Kako do realizacije posla vezanog za obeležavanje garaže još uvek nije došlo tako i pomenuta mesta nisu obeležena. Očekuje se da će po obećanju kada se bude obelaževala garaža biti obeležena i parking mesta u kompleksu.

Stajalište GSP

21. Stajalište za autobuse – podneti zahtev GSP-u

Odgovor:
Zahtev je podnesen 20.8.2015 i još uvek se čeka odgovor.

Napomena:
Dobijen je odgovor da se odbija pomenuti zahtev uz obrazloženje da je ulica pod nagibom.

Sat za podstanicu

22. Sat za podstanicu za ceo kompleks je pozicioniran u L4 rešiti problem jer stanari odbijaju da se na njih vodi

Odgovor:
Toplana je regulisala to u Infostanu i oni će raspodeliti tu potrošnju na 9 lamela, a sve u okviru zajedničke struje.

Napomena:
Još uvek nije poznato ko će biti vlasnik pomenutog sata.

Grejanje

23. Zajedničko grejanje – rešiti problem, uključiti i Aramont u plaćanje.

Odgovor:
Aramont će se priključiti troškovima zajedničkog grejanja ali pod uslovom da stanari pristanu da ne potražuju nadoknadu za prehodne grejne mesece. Podsećamo vas da je Aramont pre uključivanja stanara u plaćanje sam snosio sve troškove za grejanje.

Napomena:
Na održanim skupštinama zgrada prihvaćena je ponuda Aramonta. Pre desetak dana potpisan trojni ugovor između Aramonta, Brunate i skupština zgrada kojim je rešen problem koji je postojao.

24. Energetski pasoš – kada će zgrade (kompleks) dobiti energetski pasoš

Odgovor:
Prikupljene su tri ponude i obavljen je razgovor sa svima. Sa firmom KONITERM potpisan je ugovor za izvođenje radova i očekuje se u roku od 60 dana dobijanje pasoša.

Napomena:
Započet proces dobijanja pasoša. Trenutno nije poznato dokle se stiglo sa tim procesom.

Sastanci

25. Odrediti predstavnika Aramonta za sastanke Skupštine stanara

Odgovor:
Prestavnici Aramonta će prisustovati budućim sastancima Skupštine stanara ali je potrebno o terminima održavanja blagovremeno obavestiti Aramont na mail prodaje.

Napomena:
U međuvremenu održano je nekoliko sastanaka, samo na jednom od njih bio je prisutan prestavnik Aramonta. Na ostalim sastancima uz razna obrazloženja nije niko došao.

 

Objavio Krgovic

Predstavnik i izvršilac funkcije predsednika Skupštine zgrade za ulaze 1G, 1D, 1I, 1J, 1K, 1L, 1M, 1N, 1, 1V. Ako želite da me kontaktirate, registrujte se na sajtu i pošaljite privatnu poruku putem ove forme (klik ovde).

Takođe pogledajte

Uskoro BIG Fashion Park sa novom stambenom, komercijalnom i poslovnom zonom

Direktor BIG CEE Srbija Robert Yahav najavio je da će tržni centar BIG Fashion Beograd …

Učlani se
Obeveštenje za
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
Prikažite sve komentare
0
Možete ostaviti komentar u vezi ove objave.x