L4-XVIII Održan osamnaesti sastanak skupštine stanara ulaza 1I

09.10.2016. sa početkom u 12:00č je održan osamnaesti sastanak skupštine stanara. Sastanak je održan u ulazu 1I. Na sastanku su prisustvovali stanari iz ulaza 1I i predstavnik predsednika skupštine stanara Milan Krgović.

Sledeće teme su bile aktuelne:

1. LED osvetljenje

Na prethodnom sastanku se spomenulo postavljanje LED osvetljenja sa senzorima a na ovom sastanku je navedena i povoljnija mogućnost postavljanjem samo LED sijalica, za početak, bez senzora. Pojedini stanari su naveli da bi hteli toplije osvetljenje (prirodnije svetlo – žuto) od one LED sijalice koja je postavljena ispred sandučića. Uvođenjem ovih sijalica bi dobili garanciju na 2 godine po sijalici i napravili veću uštedu na zameni sijalica i na potrošnji struje, umesto postojećeg osvetljenja. Jedna LED sijalica košta oko 370din.

2. Video nadzor u kompleksu

Još jednom je navedeno stanarima za potrebnim video nadzorom u kompleksu i potreba za fizičkim obezbeđenjem i da je u procesu razmatranja.

3. Parkiranje bicikala

Počela je ugranja metalnih držača za bicikle na -1 i u proceduri je postavljanje metalne ograde sa bravom.

Nakon premeravanja prostora ispod stepeništa po novom profilu se ispostavilo da ima mesta za samo 8 bicikala i određen broj manjih, do 4-5, dečijih bicikala.

Trenutno je dogovoreno da se prostor za parkiranje ovih bicikala iznajmljuje od zgrade i da se uplaćuje godišnje iznajmljivanje na zajednički račun zgrade. Od tog novca bi se onda izdvajalo u opravke i druge zajedničke investicije u zgradi.

Inicijalno postavljanje profila za parikiranje i ograde će biti finansirano od strane prvih 8 stanara koji se upišu na spisak koji se trenutno nalazi na oglasnoj tabli. Trošak koji bi bio podeljen na tih 8 stanara bi se računao kao unapred plaćeno iznajmljivanje mesta. Od momenta kada neki stanar prestane da plaća iznajmljivanje, sledeći prijavljen stanar na spisku dobija mesto i nastavlja da uplaćuje dogovoren iznos. Ukoliko bude bilo slobodnog mesta, u tom slučaju vlasnik jednog stana može da iznajmi više od jednog mesta. Trenutna preporučena cena na godišnjem nivou iznosi 2500 dinara.

4. Produživanje terasa

Nastavljena je tema o produživanju terasa svih stanova od 54 kvadrata u lameli 4. Navodi se ponovo da je za ovaj poduhvat potrebno da budu svi složni u vertikali kako bi se projekat uspešno realizovao. Navedeno je da bi svi troškovi gradnje, dozvole i ostala papirologija sve zajedno iznosile okvirno oko 500e po stanu.

5. Sandučići za PP aparate

Sandučići u kojima se nalaze PP aparati su postavljeni na svakom spratu po jedan. U slučaju nužde potrebno je razbiti manje staklo i uzeti ključ koji je okačen na aparatu i njime otključati vrata koja omogućavaju da se preuzme PP aparat.

Uputstvo korišćenje PP aparata bi postavili naknadno.

6. Ostava za odlaganje stvari

Milan je naveo da postoji mogućnost postavljanje ograđenog prostora za ostavu u prostoru na -1 iza trenutnih zaključanih protivpožarnih vrata, koja vode ka garaži dole. Primer je zasnovan na ideji koja je ostvarena u ulazu 1D.

7. Prekidač sa unutrašnje strane ulaznih vrata zgrade

Stanar, koji nije bio prisutan danas na sastanku, je savetovao Milana da se ugradi leptir brava sa unutrašnje strane brave kako bi lakše otvarali vrata. Predstavljene su i ideje da, sa unutrašnje strane, bude postavljen prekidač na vratima, okrugla brava ili senzor (odmah pored trenutnog prekidača ili umesto njega) koji bi otključavao bravu na samo pojavljivanje prolaznika.

Ako je nešto propušteno ili greškom napisano, molimo Vas da navedete dole u komentarima ili na forumu (klik ovde).

Objavio obi

Administrator ovog sajta. Sva pitanja koja imate vezana za ovaj sajt možete uputiti putem privatne poruke. Naravno i sve sugestije koje imate vezane za poboljšanje komunikacije u našem kompleksu su dobrodošle.

Takođe pogledajte

L4-XXIII Održan dvadeset treći sastanak skupštine stanara ulaza 1i

06.02.2018. sa početkom u 19:00č je održan dvadeset treći sastanak skupštine stanara. Sastanak je održan …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.