Oдржан трећи састанак скупштине станара

Данас, 21.09.2014. у 10h, је одржан трећи састанак скупштине станара. На састанку су присуствовали станари и председник скупштине станара за ламеле 4 и 5, Марко Петковић из агенције „Home011“.

Ово су питања која су постављена на прошлом састанку и њихови одговори од „Home011“ и „Арамонт“-а који су нам представљени данас.

Када ће бити поставњено улично осветљење поред улаза у зграде како је и пројектом предвиђено?
Арамонт наводи да не постоји пројекат спољне расвете на објекту, али ће нам у наредним данима решити проблем осветљења.

Када ће мајстори изаћи из зграде јер живот у стану није могућ због ужасне буке коју производе и огромне количине ђубрета које остављају за собом?
Mајсторима је скренута пажња да чисте иза себе након завршетка посла и да за собом не остављају смеће и не остављају упрљан улаз. Мајстори би требали да изађу из ламела 4 и 5 до 01.11.2014.

Приликом куповине станова инвеститор је био дужан да обезбеди паркинг места унутар насеља која до данас није обезбедио. Када ће бити обележена паркинг места испред зграде?
Нема одговора

Како ће и када бити решен проблем окапница на последнјем спрату?
Нема одговора

Скупштине зграда су одлучиле да ангажују предузеће за чишћење зграде и одржавање лифта. Како је „Арамонт“ власник великог броја станова и како мајстори свакодневно прљају зграду и врше физиолошке потребе унутар ње Скупштина захтева од „Арамонт“-а да сноси трошткове чишћења док год мајстори бораве у њој. Желимо да знамо Ваш став поводом овога?
Арамонт је изјавио да је у поступку разматрање предлог станара да Арамонт сноси трошкове одржавања објекта у целини док трају радови у ламелама и биће станарима достављено писмено изјашњење.

Када ће бити решен проблем воде у кући поред зграде јер човек мора да испумпава воду из подрума коју је усмерио директно на трафо станицу?
Арамонт изјављује да вода која се слива низ Триглавску улицу је проблем власника куће преко пута. Арамонт није у обавези да решава тај проблем.

Када ће улазна врата зграде бити поправљена? (оба улаза)
Арамонт је изјавио да ће то бити у најскорије време (7-8 дана). Сугерисано је да мајстори не дижу ресу на вратима и да ће у будће звонити или користити кључеве.

Како је свим власницима станова забрањено застакљивање тераса под хитно захтевамо да се објекат на првом спрату који је то учинио опомене да уклони и да нас обавестите о томе?
Арамонт се у потпуности слаже да ће морати да се уклони дограђени објекат на првом спрату у ламели 4 и препорука је да станари позову комуналну инспекцију. Станари не могу да застакле своју терасу по својој вољи.

Обзиром да је „Арамонт“ власник комплекса као Скупштина постављамо питање уласка „SBB“-а у насеље? Када ће добити сагласност да уђу?
СББ је вољан да уђе у комплекс и због једног станара али им је неопходна дозвола од инвеститора. Арамонт је изјавио да ће станари у наредним данима добити обавештење које ће инвеститор истаћи на улазним вратима, а након тумачења уговора са првим оператером.

Kонтактирање градске чистоће око редовног избацивања ђубрета и обезбеђивање додатних контејнера од стране Арамонт-а
Арамонт је навео да је градском комуналном предузећу упућен захтев да постави контејнере испред ламела 4 и 5. Марко је навео да би то било у наредних 15 дана.

Радијатори – Арамонт да регулише са Brunatom око плаћања замене мерача. У неким становима су већ били и нису ништа наплатили. Проверити да ли је то Арамонт преузео.
Док траје гаранција на Brunata уређаје, станари неће ништа плаћати за замену. Након истека две године гаранције на Brunata уређаје, потребно је склопити уговор у оквиру скупштине станара са Brunatom. Када крене грејање, после првог месеца, моћи ћемо да поднесемо питања по потреби, Brunati, Арамонту или БГ топлани. На рачунима за грејање ће бити две ставке, прва је ангажована снага на основу квадратуре станa (фиксна ставка) и друга је калкулација по потрошњи у стану, у подстаници и губици у самој згради (због празних станова).

Предложено је да се састанак скупштине станара одржава сваке прве суботе у месецу.

Станари су захтевали да се организује чишћење за ламеле 4 и 5. Марко је препоручио „City facility“ у ове сврхе и навео да би цена била 7200 дин. по згради што је око 170 дин. по стану.

За одржавање лифта ће бити задужен „Pan lift d.o.o„. Ту спада редован месечни сервис (подмазивање, штеловање итд) по цени од 8600 дин. по згради што је око 200 дин по стану, месечно, и укључује бесплатну замену делова при кваровима (док траје гаранција од 3 године). „Home011“ ће сакупити сагласност и потписе од станара, за уговор са „Pan lift doo„, у току следећег месеца.

Заједничку струју тренутно плаћа Арамонт док изводи радове у зградама. Након завршетка радова, када мајстори изађу из зграда, Арамонт измирује своје трошкове и одјављује се, након чега се бројила нулирају и од тог момента се пријављујемо за заједничку струјну потрошњу за своје ламеле.

Када буду завршени радови, дупликате кључева, за струјне ормане и грејне мераче и сл, можемо тражити од Марка. Потребно је да се наведе и код кога се налазе ти кључеви у случају да затребају некоме од станара.

Вода у систему за гашење пожара постоји, инвеститор ће поставити црева и млазнице након захтева скупштине станара.

Станари захтевају да виде уговор, који је направљен између инвеститора и Телеком-а, за приступање комплексу.

На питања на која Арамонт није дао одговоре, поставити поново иста и тражити конкретне одговоре.

Следећи састанак је заказан за 11.10.2014

Званичан допис од „Арамонт“-а у PDF формату (клик овде).

Ако је нешто пропуштено или грешком написано, молим Вас да наведете доле у коментарима или на форуму (клик овде).

Objavio obi

Administrator ovog sajta. Sva pitanja koja imate vezana za ovaj sajt možete uputiti putem privatne poruke. Naravno i sve sugestije koje imate vezane za poboljšanje komunikacije u našem kompleksu su dobrodošle.

Takođe pogledajte

Uskoro BIG Fashion Park sa novom stambenom, komercijalnom i poslovnom zonom

Direktor BIG CEE Srbija Robert Yahav najavio je da će tržni centar BIG Fashion Beograd …

Učlani se
Obeveštenje za
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
Prikažite sve komentare
0
Možete ostaviti komentar u vezi ove objave.x