Predstavljanje Brunate

Danas, 22.11.2014. u 12č, je održan sastanak od strane Brunate. Sastanak je održan u centralnom delu kompleksa. Na sastanku su prisustvovali stanari iz kompleksa, predsednik skupštine stanara za lamele 4 i 5 – Marko Petković iz agencije „Home011„, predstavnik agencije „Brunata“ – Jovanka Milidragović i tehničko osoblje iz Aramont-a – Dario.

brunata2

Jovanka M. je navela da od danas prestaje investitorsko grejanje i da Brunata počinje sa daljinskim očitavanjem po ulazima lamela.

Obračunavanje će se vršiti prema elaboratu koji je urađen na osnovu projekta, izračunata je cela mreža i raspodeljuje se kao zajednička potrošnja, a sve ostalo se vodi kao individualna potrošnja.

Termo glave će regulisati potrošnju na osnovu temperature u stanu i u zavisnosti na koliko je okrenut podeok. U slučaju da nemate termoglavu na radijatoru, obavezno prijavite Aramont-u kako ne bi imali maksmilanu potrošnju.

Jovanka preporučuje da se termoglave drže na podeoku 3 i da bi ovo trebalo da održava temperaturu do 20°C u stanu. Kada niste u stanu preporučuje da spustite na podeok 2 ili 2.5. Ona navodi da je podeok 4 za temperature do 25°C, a podeok 5 do 28°C (na nižim spoljnim temperaturama nije moguće postići pojedine definisane više temperature). Dario je naveo da uz preporučeno korišćenje grejanja, ušteda može da bude 20% do 40% na računima za godinu dana u poređenju sa računima za grejanje koji se plaćaju po kvadraturi.

Brunata neće naplaćivati svoje usluge sledeće 2 godine nakon čega će biti neophodno da se potpiše ugovor sa stanarima. Nakon tog perioda, od 2 godine, stanari će moći da se odluče da li žele da plaćaju grejanje po potrošnji ili po kvadraturi.

Jovanka je navela da bi računi trebalo da budu najveći u decembru, januaru i februaru. Prvi računi bi mogli da stignu u januaru za decembar i deo novembra. U početku, dok su okolni stanovi neuseljeni, potrošnja će biti veća i samim tim viši računi.

ekran-meraca
Šta znače brojke na ekranu Brunata kalorimetra?

1. Trenutna potrošnja
Kumulativna potrošnja impulsa (udela tog radijatora u ukupnoj potrošnji zgrade) u tekućoj sezoni grejanja.

2. Potrošnja prethodne sezone
Potrošnja impulsa (udela tog radijatora u ukupnoj potrošnji zgrade) u prethodnoj sezoni grejanja. Ukoliko je ovo vaša prva sezona sa podeocima uređaja, ova će brojka biti 0000.

3. Skala
Oznaka tipa vašeg radijatora.

4. Serijski broj
Zadnjih pet cifara serijskog broja uređaja.

Informacije o potrošnji za svoj stan i opšte podatke o potrošnji za zgradu možete dobiti direktnom prijavom na email brunata@brunata.rs

Informacije sa Brunata sajta (www.brunata.rs):
Preko Brunatinih Online usluga imate pristup za Webmon i PTD program, što je Brunatin bazni servis. Kao stanar ili distributer toplote možete biti u kontaktu online sa Vašim merilima i podacima o računima svakodnevno i možete pratiti Vašu sopstvenu ili potrošnju zgrade kada god Vas zanima. Sve što vam je potrebno je računar sa Internet pristupom gde se upisujete pod Vašim korisničkim imenom i lozinkom. Online servis se naravno dopunjava svežim podacima i pod konstatnim je razvojem da bi osigurao najbolji mogući nivo preciznosti.

Brunata će ostaviti svoje informativne flajere u sandučićima u toku ovih dana.

Komšija, Jovan, nam je poslao detaljniji dokument (klik ovde) o grejanju i čitanju potrošnje sa Brunata uređaja i članak o iskustvu korisnika iz Srbije (klik ovde).

Ako je nešto propušteno ili greškom napisano, molim Vas da navedete dole u komentarima.

Objavio obi

Administrator ovog sajta. Sva pitanja koja imate vezana za ovaj sajt možete uputiti putem privatne poruke. Naravno i sve sugestije koje imate vezane za poboljšanje komunikacije u našem kompleksu su dobrodošle.

Takođe pogledajte

Uskoro BIG Fashion Park sa novom stambenom, komercijalnom i poslovnom zonom

Direktor BIG CEE Srbija Robert Yahav najavio je da će tržni centar BIG Fashion Beograd …

Učlani se
Obeveštenje za
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
Prikažite sve komentare
0
Možete ostaviti komentar u vezi ove objave.x