U planu stambeno-komercijalni kompleks na Adi Huji

Kako se navodi, veći deo tog dunavskog poluostrva biće izletište sa sportskim terenima i uređenim zelenim površinama.

Glavni gradski urbanista Milutin Folić je rekao da, prema Generalnom planu Beograda, područje Ade Huje nije celo planirano za izletište, ali da veliki deo jeste.

Predviđeno je izmeštanje industrijske zone, kao što je to urađeno u okviru projekta Beograd na vodi, kaže Folić i dodaje da će se na prostoru Ade Huje možda graditi i visoki objekti.

Glavni urbanista objašnjava da će se na jednom delu Ade Huje, iza rukavca, nalaziti zelene površine, sportski sadržaji i deo koji će biti nalik na Adu Ciganliju, a preko špica Ade Huje je planirana i izgradnja mosta, nizvodno od sportskih sadržaja.

Folić navodi da je jedan od prvih koraka u sređivanju tog prostora rešavanje problema neprijatnih mirisa i da je gradska Direkcija za građevinsko zemljište predvidela da se kanalizacija preusmeri na veliki kolektor koji ide do Velikog Sela, gde se sada nalazi privremeno postrojenje za preradu otpadnih voda.

On je dodao da je u Velikom Selu planirano i postrojenje za preradu otpadnih voda, čime će dugoročno biti rešeno pitanje kanalizacije u tom delu Beograda.

„Radi se na tome da se poveže kanalizacija sa velikim kolektorom koji ide do Velikog sela. Projekti su u izradi i kada budu gotovi biće izabrani izvođači. Očekujem da to krene ili do kraja godine ili početkom sledeće godine“, rekao je Folić.

Folić je najavio da će u drugoj polovini godine biti raspisan urbanistički konkurs na kome će arhitekte i urbanisti moći moći da iznesu svoje viđenje kako treba da se urbanizuje taj deo grada – „da li će to biti objekti: pet plus četiri ili pet plus pet ili visoki objekti poput Beograda na vodi, kuda će proći glavne saobraćajnice i slično odnosno na koji način će taj deo Beograda sići na reku“.

Reč je o razvoju lokacija po sličnom konceptu kao što slučaj sa Beogradom na vodi, na primer, Bloka 18 i brodogradilišta, Ade Huje, Luke Beograd, Marine Dorćol…

Glavni urbanista i da će posle tog konkursa za Adu Huju biti završen plan detaljne regulacije, nakon čega će biti moguće razvijanje infrastrukture.

Izvor: b92.net

Objavio obi

Administrator ovog sajta. Sva pitanja koja imate vezana za ovaj sajt možete uputiti putem privatne poruke. Naravno i sve sugestije koje imate vezane za poboljšanje komunikacije u našem kompleksu su dobrodošle.

Takođe pogledajte

Uskoro BIG Fashion Park sa novom stambenom, komercijalnom i poslovnom zonom

Direktor BIG CEE Srbija Robert Yahav najavio je da će tržni centar BIG Fashion Beograd …

Učlani se
Obeveštenje za
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
Prikažite sve komentare
0
Možete ostaviti komentar u vezi ove objave.x