Uputstvo za korišćenje foruma

Dobar broj korisnika već zna da se snađe na forumu, ali s vremena na vreme dobijemo pitanje kako pronaći pojedine funkcije ili kako radi forum kako bi stanari ili potencijalni kupci učestvovali u njima.

Forum je komunikacijska aplikacija putem koje korisnici mogu da iznesu svoja mišljenja, komentare, pitanja ili odgovore u okviru određenih kategorija i tema.

Nivoi foruma

Forumi mogu imati različite stilove i nivoe. Naš forum uglavnom sadrži 3 nivoa.

  1. Nazivi foruma (kategorije). Primeri naziva „predstavljanje i upoznavanje“, „skupština stanara“, „obaveštenja od agencija ili firmi“ itd.
  2. Teme se nalaze u okviru tih foruma. Primeri naziva „sastanak skupštine stanara VI“, „sastanak skupštine stanara V“, IV itd.
  3. Poruke (postovi) u okviru tih tema.

Jedini forum koji odstupa od gornje šeme jeste „Grupni forum“ koji ima pod-forume sa nazivima ulaza/lamela koje onda imaju svoje teme i poruke u okviru njih.

Na slici iznad možete videti i crvenom bojom podvučenu trenutnu putanju sa koje možete da se vratite na prethodni nivo klikom na određen naziv.

Postavljanje nove teme ili poruke

(samo registrovani korisnici)

Da bi postavili novu temu potrebno je da uđete u željenu kategoriju i da na dnu stranice popunite dva polja

  1. naslov teme,
  2. tekst poruke i
  3. stisnete na dugme „Pošalji“.
Da bi postavili samo poruku u postojećoj temi, potrebno je da uđete u željenu temu i da na dnu stranice popunite

  1. polje za tekst koji želite i
  2. stisnite na dugme „Pošalji“.

Obaveštenja

(samo registrovani korisnici)

Možete dobijati momentala obaveštenja na e-poštu (e-mail) u slučaju da neka tema bude kreirana u okviru postojećih kategorija ili da neko postavi poruku u okviru postojećih tema.

Da bi pratili dodavanje novih tema u određenoj kategoriji, neophodno je da pristupite prvo kategoriji koju želite da pratite a zatim da kliknete na „Prijavi se da pratiš“ opciju.

Da bi pratili poruke u određenoj temi, neophodno je da prvo pristupite temi koju želite da pratite a zatim da kliknete na „Prijavi se da pratiš“ opciju.

Uvid u nepročitane poruke

(samo registrovani korisnici)


Da ne bi svaki put prolazili kroz sve kategorije i teme tražeći nepročitane poruke, postavlja se obeležje u crvenoj boji na početku naziva kategorije i teme koja sadrži nepročitane poruke.

U slučaju da ne nestane crveno obeležje pročitanih kategorija ili tema, uraditi reload (refresh) stranice.

Objavio obi

Administrator ovog sajta. Sva pitanja koja imate vezana za ovaj sajt možete uputiti putem privatne poruke. Naravno i sve sugestije koje imate vezane za poboljšanje komunikacije u našem kompleksu su dobrodošle.

Takođe pogledajte

JKP Infostan

Redovne platiše mogu ostvariti dodatne pogodnosti pri plaćanju potrošenih komunalnih usluga.

Učlani se
Obeveštenje za
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
Prikažite sve komentare
0
Možete ostaviti komentar u vezi ove objave.x